Ingrediënt: gepelde tomaten (3)

Dit gerecht voor Mexicaans gevulde courgettes is geen authentiek Mexicaans recept, maar een combinatie van twee persoonlijke favorieten: chili sin carne en gevulde courgettes. Meestal eet ik mijn chili sin carne met een schaal nacho chips of gebruik ik het als vulling voor enchiladas, maar ook als vulling in een courgette smaakt hij heerlijk. Het gerecht is dan gelijk een stuk lichter en gezonder. Waarschijnlijk ook behoorlijk koolhydraatarm, maar daarvan heb ik weinig verstand. Zo zie je dus maar dat je met één gerecht...

Met Italiaanse pastarecepten kun je volgens mij oneindig variëren. Toch ben ik uiteindelijk het meest fan van de klassiekers. Hier vind je al mijn Italiaanse recepten. Vandaag deel ik zo'n klassieker met jullie, eentje die ik tot voor kort nog niet kende, maar nu direct tot mijn favorieten behoort: pasta alla Norma. Deze pasta wordt gemaakt met aubergine en gezouten ricotta. Die laatste is hier niet goed verkrijgbaar, daarom maak ik deze pasta met gewone ricotta en wat parmezaanse kaas als aanvulling voor de pit. Sommige versies...

Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie....

Tip