Dhal – Indiase curry met linzen

Indiaas - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 25 minuten + 15 min. pruttelen

Soms gebeurt het dat je eten grandioos mislukt. Een tijdje geleden had ik dat met Dhal, ik logeerde toen bij mijn ouders en mocht kiezen wat we gingen eten. Ik vond een recept voor Dhal dat me heel lekker leek, mijn moeder maakte het klaar en het was echt. niet. lekker. Dat lag overigens niet aan mijn moeder hoor :). Maar sindsdien was ik een beetje huiverig om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar gelukkig pakte het deze keer heel goed uit, Renko (mijn testpanel) was super enthousiast en dus deel ik dit recept graag met jullie. Dhal of Dahl is een curry gemaakt van linzen die onder meer heel populair is in India en Bangladesh. En straks misschien ook wel bij jou thuis!

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Spoel de linzen af onder de kraan. Kook de linzen daarna met het bouillonblokje in ruim water in ca. 20 minuten gaar, tot ze uit elkaar beginnen te vallen. De linzen nemen veel water op, dus voeg indien nodig nog wat extra water toe. Giet de linzen af als ze gaar zijn.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Verhit een ruime hoeveelheid olie in een braadpan of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de specerijen en 2 el water toe en bak kort mee tot ze beginnen te geuren. Voeg dan de paprikablokjes en tomatenpuree toe. Bak dit ca. 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, het citroensap en de linzen toe. Laat met het deksel op de pan minimaal 15 minuten pruttelen (langer mag ook). Voeg dan de tuinerwtjes en kokosmelk toe en verwarm nog 5 minuten mee. Proef of je de dhal lekker vindt en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout of chilipeper.

Serveer met verse koriander. Lekker met naan.

7 reacties op “Dhal – Indiase curry met linzen

 1. Saskia

  Dahl is erg lekker.. ik heb er als variatie bloemkool doorheen gedaan. Smaakt ook goed!

  1. Oh dat klinkt ook lekker ja! Bloemkool vind ik in Indiase gerechten sowieso vaak heerlijk.

 2. Sandra Postma

  Oke deze is echt FANTASTISCH!!! Met nog extra sambal, naan (met knoflook en olie) en rijst erbij hmmm!

  1. Thanks voor al je leuke reacties! Superleuk om te horen dat de recepten in de smaak vallen!!

 3. Judith

  Voor de eerste keer dat ik durf. Anders lekker met nanna brood ook zelf gemaakt

 4. Muza

  Haha totaal mislukt 🙁
  Het gerecht is bij mij ook veel meer oranje/rood en veel dikker dan op het plaatje..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip