Ingrediënt: heet water (5)

Yes, I'm back! Sinds de kerst had ik geen nieuwe recepten meer gepubliceerd, maar het begint weer te 'borrelen' en inmiddels heb ik al weer een aantal nieuwe recepten gekookt. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor Surinaamse zuurkool voor je. Hopelijk helpt dat om deze saaie januarimaand door te komen! Eindeloos lang duurt die maand altijd vind ik. Het voorjaar is nog ver weg, buiten is het koud, mijn huid is ontzettend bleek en mijn haar slap. Het is een wonder dat Renko mij ooit het hof maakte in januari, haha. Voor nu duiken...

In de herfst en winter maak ik graag stevige (maaltijd)soepen. Van zo'n kommetje soep warm je zo lekker op. Bovendien is een soepje vaak zo gemaakt. Zo ook deze Turkse rode linzensoep, mercimek corbasi. Linzen vullen goed en zijn gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en vooral ook erg lekker. Win-win dus.De basis voor deze rode linzensoep is erg eenvoudig. De soep zelf bestaat enkel uit ui, winterpeen, aardappel, linzen, bouillon en een beetje tomatenpuree en komijnpoeder. Toch maak je daarmee al een heerlijke basissoep. Bij...

Deze tajine met lamsvlees, abrikozen en pruimen is het lekkerste Marokkaanse tajinegerecht dat ik tot nu toe heb gegeten. De combinatie tussen aan de ene kant het hartige van de kip en kruiden en aan de andere kant het zoete van de abrikozen en pruimen, vind ik echt subliem. Deze combinatie van zoet en hartig in één gerecht is typerend voor de Marokkaanse keuken. Het is een van de redenen waarom ik absoluut verliefd ben op de Marokkaanse keuken.Voor deze tajine gebruik ik lamsvlees dat ik lekker lang laat stoven. Zo wordt...

Moussaka is waarschijnlijk wel het bekendste Griekse gerecht, en wat mij betreft ook absoluut het lekkerste. Ik had het al lang niet meer gemaakt, maar nadat ik met dit recept aan de slag was gegaan, was ik gelijk weer helemaal fan. Mijn moussaka lukte perfect en had alle smaken in zich, de gebakken aardappeltjes, geroosterde aubergine, zachte bechamelsaus en krachtige gehakt-tomatensaus met rode wijn. Eerder maakte ik dit gerecht met gewoon rundergehakt, maar inmiddels maak ik het standaard met vegetarisch gehakt. Ik vind het...

De komende 10 dagen zullen helemaal in het teken van curry's staan. Een echte curry 10-daagse! En dan niet van die curryketchup die je op je hotdog eet, nee, ik heb het over authentieke curry's uit Thailand, India of Maleisië. Voor mij zijn curry's de crème de la crème van de Aziatische keuken. Ik ben er echt dol op. De verschillende kruiden geven elke curry een uniek karakter en zorgen voor een ware smaaksensatie. Wat nou precies een curry is, is trouwens moeilijk te definiëren. Wikipedia houdt het op een gekruid, sausachtig...

Tip