Ingrediënt: mixer (7)

Raise your hand als je je met Kerst ook elk jaar te goed doet aan cranberry's en ze de rest van het jaar niet eet. Zo gaat dat hier in huis in ieder geval, en dat vind ik prima. Cranberry's horen voor mij echt bij het kerstgevoel en zijn extra speciaal als je ze verder dan juist niet eet. Verse cranberry's zie je vaak ook alleen rond de kerstdagen in de winkel liggen. Je maakt er snel een lekkere compote mee en dat smaakt heerlijk bij wild of bij deze bladerdeegpastei met geroosterde groenten. Gedroogde cranberry's zijn heerlijk...

Wie kijkt er op een menukaart ook altijd als eerste naar de dessertopties? Een lekker etentje is voor mij niet compleet zonder een lekker toetje. En ook een kerstdiner zonder nagerecht is geen echt kerstdiner. Daarom deel ik vandaag een heerlijk dessert met jullie: sticky toffee pudding. De naam van dit klassieke Britse nagerecht is een beetje misleidend, want het is eigenlijk geen pudding maar een cake. Je zou dit dus een sticky toffee cake moeten noemen, maar omdat de 'echte' benaming nu eenmaal sticky toffee pudding is, heb...

Broodjes met een vulling van kaneel en suiker zijn in veel landen populair. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse 'cinnamon buns', maar ook de Zweedse 'kanelbullar'. Met die laatste gaan we vandaag aan de slag. De Zweedse kaneelbroodjes zijn naast de Zweedse gehaktballetjes (kottbullar) misschien wel het bekendste gerecht van Zweden. Het zijn dan ook ongelofelijk lekkere broodjes. Deze broodjes worden in Zweden tijdens de 'fika' (koffiemomentje) gegeten, maar ze passen ook goed bij een uitgebreid ontbijt of brunch (verjaardag,...

De hele maand september staat De Wereld op je Bord in het teken van de Scandinavische keuken! Ik trapte de maand af met de beroemde Zweedse gehaktballetjes die je ook bij IKEA vindt. Vandaag deel ik een wat minder bekend recept, namelijk Finse blauwe bessentaart: mustikkapiirakka. Onterecht minder bekend, want deze taart is echt waanzinnig lekker. De taart was binnen no time op, en dat kwam niet doordat we veel bezoek hadden... ;) Groot voordeel van deze taart vind ik dat hij echt heel makkelijk te maken is. Het deeg heb je...

Carrot cake is mijn favoriete zelfgemaakte baksel. Op mijn blog deelde ik al eerder dit recept voor een carrotcake met pistache en kokos. Als student ontdekte ik hoe lekker dit was en ook hoe makkelijk om te maken. Kijk, ik ben ook dol op de chipolatagebakjes met marsepein van de bakker, maar dat vind ik gewoonweg teveel werk om zelf te maken. Ik ben ook niet zo goed in dat soort priegeldingen. Waar ik wel goed in ben, is het bedenken van lekkere smaakcombinaties die qua bakwerk niet al te ingewikkeld zijn. Zo kwam ik uit op...

Het valt me op dat de banaan de laatste tijd enorm in opmars is als ingrediënt voor allerlei baksels. Veel mensen proberen gezonder te leven en recepten worden daarom gezoet met banaan ipv suiker. Ikzelf ben daar wisselend enthousiast over, soms krijg je zompige mislukkingen (als ik dan gezond wil, neem ik liever wat vers fruit), maar een zeer geslaagde uitvinding vind ik het bananenbrood. Een 'gezond' bananenbrood maak je zonder boter en suiker. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en brood in. Op internet vind je hier...

Tip