Ingrediënt: vanille extract (4)

Raise your hand als je je met Kerst ook elk jaar te goed doet aan cranberry's en ze de rest van het jaar niet eet. Zo gaat dat hier in huis in ieder geval, en dat vind ik prima. Cranberry's horen voor mij echt bij het kerstgevoel en zijn extra speciaal als je ze verder dan juist niet eet. Verse cranberry's zie je vaak ook alleen rond de kerstdagen in de winkel liggen. Je maakt er snel een lekkere compote mee en dat smaakt heerlijk bij wild of bij deze bladerdeegpastei met geroosterde groenten. Gedroogde cranberry's zijn heerlijk...

Eén van de makkelijkste toetjes in mijn repertoire is deze Deense 'rødgrød med fløde'. Dit betekent zoveel als 'rood fruit met slagroom', en dat is dan ook een behoorlijk accurate samenvatting van wat je in dit toetje vindt ;). Ik heb altijd een kilozak rood fruit in de diepvries liggen en daarmee is dit toetje in een handomdraai gemaakt. Natuurlijk kun je het in de zomer ook met vers rood fruit maken. Ik heb me laten vertellen dat dit ook is hoe het toetje oorspronkelijk ontstaan is: omdat er zoveel overschotten zomerfruit...

Carrot cake is mijn favoriete zelfgemaakte baksel. Op mijn blog deelde ik al eerder dit recept voor een carrotcake met pistache en kokos. Als student ontdekte ik hoe lekker dit was en ook hoe makkelijk om te maken. Kijk, ik ben ook dol op de chipolatagebakjes met marsepein van de bakker, maar dat vind ik gewoonweg teveel werk om zelf te maken. Ik ben ook niet zo goed in dat soort priegeldingen. Waar ik wel goed in ben, is het bedenken van lekkere smaakcombinaties die qua bakwerk niet al te ingewikkeld zijn. Zo kwam ik uit op...

Het valt me op dat de banaan de laatste tijd enorm in opmars is als ingrediënt voor allerlei baksels. Veel mensen proberen gezonder te leven en recepten worden daarom gezoet met banaan ipv suiker. Ikzelf ben daar wisselend enthousiast over, soms krijg je zompige mislukkingen (als ik dan gezond wil, neem ik liever wat vers fruit), maar een zeer geslaagde uitvinding vind ik het bananenbrood. Een 'gezond' bananenbrood maak je zonder boter en suiker. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en brood in. Op internet vind je hier...

Tip