Paksoi en kastanjechampignons in oestersaus

Chinees – bijgerecht – bereidingstijd: 20 min.

Veel recepten bestaan hoofdzakelijk uit vlees. Ik vind het niet altijd lekker of passend om groente in zo’n recept te verwerken. Daarom maak ik dan vaak zelf een groente bijgerecht. Zo is ook deze paksoi en champignons in oestersaus ontstaan. Het is een goede aanvulling bij bijvoorbeeld een Chinees of Indonesisch vleesgerecht. Ik at het deze keer bij mijn kip ketjap. Zo ontstond een heerlijk maaltje!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote paksoi
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 3 bosuitjes

Wat ga je doen

Hak de gember en knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd het witte deel van de paksoi in stukjes van ongeveer 2 cm. Houd de groene bladeren apart.

Verhit olie in een wok en bak hierin kort de gember en knoflook. Voeg champignons toe en bak 5 min. mee. Voeg dan de paksoi (het witte deel), oestersaus en sojasaus toe. Bak nog eens 5 min.

Snijd ondertussen de bosuitjes in stukjes van 3 cm en snijd de groene bladeren van de paksoi in grove stukken (het slinkt nog erg).

Bak de paksoi en bosuitjes heel kort mee en serveer direct.

2 reacties op “Paksoi en kastanjechampignons in oestersaus

  1. Pingback: Kip ketjap - De wereld op je bord

  2. Joke

    Erg lekker en eenvoudig ik heb wel 500 gr. paddestoelenmix gebruikt en 2 twee struiken paksoi en de andere ingrediënten verdubbeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip