Kip ketjap

Chinees/Indonesisch – hoofdgerecht – bereidingstijd: 25 min.

Vandaag had ik ineens zin in kippenpoten met zo’n heerlijke sticky saus eromheen. Daarom bedacht ik deze kip ketjap met Oosterse smaakmakers. Zo krijg je heerlijk malse kip met een smaakvolle saus. Je kunt de kip ketjap serveren met witte rijst en bijvoorbeeld mijn paksoi en kastanjechampignons in oestersaus.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kipdrumsticks
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl five spices
  • 1 tl oestersaus
  • 1 el honing
  • sap van ½ citroen
  • 150 ml water
  • 1 el maizena
  • evt. geroosterde sesamzaadjes

Wat ga je doen

Wrijf de kippenpoten in met five spices.

Verhit olie in een wok en bak de kip in ca. 4 minuten rondom bruin. Voeg dan ketjap, sojasaus, oestersaus, honing, citroensap en water toe. Laat de kip in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Als de kip gaar is, haal je deze uit de wok (laat de saus in de pan). Leg de kip te rusten onder aluminiumfolie.

Maak ondertussen een klein papje van de maizena door deze te mengen met een klein beetje koud water. Voeg dit bij de saus en laat de saus iets inkoken.

Schenk de saus over de kippenpoten en garneer evt. met geroosterde sesamzaadjes.

Eén reactie op “Kip ketjap

  1. Pingback: Paksoi en kastanjechampignons in oestersaus - De wereld op je bord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip