Snel succes: pittige noedels uit Sichuan

Chinees – hoofdgerecht – bereidingstijd: 20 min.

Van de verschillende regionale Chinese keukens is de Sichuan keuken veruit mijn favoriete keuken. Het eten uit Sichuan staat er om bekend dat het flink pittig is en guess what: I love spicy food! Het gerechtje dat ik vandaag met jullie deel is eenvoudig maar zit bomvol smaak. Qua groenten kun je volop variëren, voeg bijvoorbeeld ook eens babymais, bamboescheuten of paksoi aan deze pittige noedels toe. Het is ook lekker om een handvol cashewnoten toe te voegen op het eind.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 200 gram brede eiernoedels
  • 150 gram julienne gesneden wortel
  • een klein bakje taugé
  • 1 prei
  • 3 bosuitjes
  • een klein stukje gember
  • 4 teentjes knoflook
  • een klein bosje verse koriander
  • evt. handvol cashewnoten

Voor de saus

  • 3 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • een scheutje rijstwijn (te vervangen door droge sherry)
  • 2 el chilibonensaus (evt. vervangen door sambal)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn

Wat ga je doen

Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de prei en bosui in dunne ringetjes.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok met olie op hoog vuur en fruit hierin zeer kort de knoflook en gember. Voeg vervolgens de preiringetjes toe en bak kort mee. Voeg ook de ingrediënten voor de saus toe en daarna de bosuitjes en de wortel. Als laatste voeg je de gekookte noodles en taugé toe. Roerbak nog 1 minuut.

Maak de pittige noedels af met de verse koriander en eventueel wat cashewnoten. Serveer direct.

Eén reactie op “Snel succes: pittige noedels uit Sichuan

  1. Rianda

    Lekker pittig gerecht met heerlijke saus. Toevoeging van cashewnoten maakt het nog lekkerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip