Tabbouleh salade

Libanees/Syrisch - Bijgerecht - bereidingstijd: 15 min.

De lekkerste salades vind je in het Midden-Oosten. Combineer een paar smaakvolle groenten met een goede dressing en wat verse kruiden en je hebt een waanzinnig lekker bijgerecht. Dat is dan ook precies wat je doet in deze Syrische/Libanese tabbouleh salade. Deze salade wordt ook wel ‘peterseliesalade’ genoemd, vanwege de grote hoeveelheid peterselie die er door gaat. Bezuinig daar dus zeker niet op, en doe je portemonnee een plezier door even langs de Turkse supermarkt te gaan. Daar verkopen ze vaak grote bossen peterselie (en andere kruiden) voor maar weinig geld. Zelf kweken in de tuin kan in het voorjaar en de zomer natuurlijk ook prima. Wij hebben zoveel peterselie in ons moestuintje, dat er haast niet tegenop te eten is.

De basis voor deze salade is een kleine hoeveelheid bulgur. Het is geen maaltijdsalade, dus de bulgur is puur voor de textuur en smaak. Gebruik verder lekkere verse tomaten en komkommers van goede kwaliteit. In de zomer is deze salade sowieso het lekkerst, omdat de tomaten dan op hun best zijn. Ik wacht met smart tot de tomaten in onze tuin rood worden, dat schiet helaas nog niet erg op. Voor deze salade snijd je alle ingrediënten zo klein mogelijk. Eigenlijk is het op bovenstaande foto nog aan de grove kant. Ik breng de salade op smaak met sumak, olijfolie en citroensap. In combinatie met de kruiden heb je niet meer nodig om een super smaakvolle salade op tafel te zetten.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten en komkommer in hele kleine blokjes, zo klein als mogelijk. Hak de blaadjes munt en peterselie fijn.

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Breng verder op smaak met een beetje peper en zout.

Voor een extra feestelijke presentatie, kun je de tabbouleh in blaadjes sla als ‘slaschuitjes’ serveren.

Lekker bij elke (Arabische) maaltijd, bijvoorbeeld bij deze gevulde paprika’s, foul of de kip in yoghurt-saffraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip