Groene salade met asperges en haricots verts

Frans - bijgerecht - bereidingstijd: 20 min.

Instant voorjaarsgevoel met deze lentesalade! De beste smaken van het voorjaar combineer ik hier met elkaar tot een heerlijke groene salade. Knapperige haricots verts (of sperzieboontjes) met gegrilde aspergetips, frisse rucola, zachte eitjes en een Franse vinaigrette. Ik serveerde deze salade bij de paasbrunch, en hij was als eerste op. De groene salade is heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een stukje vis. Ik gebruikte kwarteleitjes in mijn salade, vooral omdat ik die kleine eitjes zo schattig vind staan. Maar de smaak is niet echt anders dan die van gewone eieren, dus die kun je ook prima gebruiken. 

Ingrediënten voor 4 personen

Groene salade met asperges 2

  • 200 gram haricots verts (of sperziebonen)
  • 100 gram groene aspergetips
  • 50 gram rucola
  • 1 el kappertjes
  • 6 kwarteleitjes of 2 gewone eieren
  • paar radijsjes

Voor de dressing

  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1 flinke tl honing
  • peper en zout

Wat ga je doen

Verwijder de puntjes van de haricots verts. Kook de haricots verts in ruim water in een paar minuten beetgaar.

Grill de aspergetips ongeveer 5 minuten in de grillpan tot ze beginnen te verkleuren van het grillen, maar nog wel een goede bite hebben. Als je geen grillpan hebt, kun je dit ook in de oven op 220°C doen, reken hiervoor 5-10 minuten.

Kook de eieren. Voor kwarteleieren is dit 2 minuten, voor gewone eieren 6 minuten. Het ei is dan goed gestold, maar nog niet te droog. Pel de eieren. Halveer de kwarteleitjes 1x in de lengte, snijd van gewone eieren kleine partjes.

Snijd de radijsjes in dunne plakje.

Meng alle Ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Proef of je de dressing lekker vindt, maak hem eventueel nog iets zuurder met wat extra citroensap of azijn of iets zoeter met een beetje extra honing.

Meng in een mooie saladeschaal alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Wacht niet te lang met serveren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip