Sambal goreng telor

Indonesisch - bijgerecht - bereidingstijd: 25 min.

Als ik vrienden of familie uitnodig om te komen eten, maak ik graag een Indonesische rijsttafel. Ik maak dan nasi of witte rijst, rendang of een ander vleesgerecht, sambal boontjes en atjar. Deze keer deed ik een vleesloze versie en daarom maakte ik sambal goreng telor. Een heerlijk pittig gerecht met eieren, dat tegelijk ook romig is door de kokosmelk. Het is een makkelijk te maken gerecht, dat ook volledig voor te bereiden is. Je kunt het een dag van tevoren maken en op het moment suprême zo weer even opwarmen. Deze sambal goreng telor vindt iedereen lekker, trust me 😀

Ingrediënten voor 4 personen

Sambal Goreng Telor 2

  • 6 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • schijfje laos of 1 tl gemalen laos
  • blikje tomatenpuree

VOOR DE BOEMBOE

  • 4 kleine sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 0,5 tl trassi of 1 tl vissaus (gebruik zoute sojasaus voor vegetarisch)
  • 1 tl suiker

Extra nodig:

  • keukenmachine

Wat ga je doen

Pel de sjalotten en knoflooktenen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de pepers (tenzij je van heel pittig houdt).

Meng alle ingrediënten voor de boemboe in de keukenmachine tot een fijne pasta.

Verhit een beetje olie in een wok of braadpan en bak hierin zachtjes de boemboe aan. Reken ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, tomatenpuree en laos toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.

Breng ondertussen een pannetje water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren in 7 minuten hard.

Pel de eieren, halveer in de lengte en voeg ze aan de currysaus toe. Verwarm nog 2 minuten door en serveer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip