Snel succes: tikka masala met groenten

Indiaas - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 25 minuten

Eén van de bekendste curryrecepten in Nederland is toch wel tikka masala met kip denk ik. Gegrilde kip uit de oven, in een saus van tomaat en room. Mild van smaak en daarom bij veel mensen geliefd. Omdat ik wel weer eens aan wat vegetarische variatie toe was, gaf ik mijn eigen draai aan dit bekende tikka masala recept. De saus blijft hetzelfde, maar de vulling is helemaal anders. In plaats van kip heb ik gekozen voor zoete aardappel, aubergine en broccoli. Een echte groentecurry dus! Het is een snel en makkelijk recept, ideaal voor doordeweekse dagen. En zo is het ook nog een heel gezond gerecht. Ook niet onbelangrijk lijkt me zo.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5×1,5 cm. Snijd de aubergine in blokjes van gelijke grootte. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit hierin ui, knoflook, gember en karwijzaad aan (gebruik je gemalen komijn ipv karwijzaad, voeg dit dan tegelijk met de broccoli toe, gemalen kruiden branden sneller aan). Voeg dan de aubergine en aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens ook de broccoliroosjes, kardemom, garam masala, tomatenpuree, tomaten, kookroom en het water toe. Laat ongeveer 10-15 minuten koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.

Controleer na 10 minuten de gaarheid van de broccoli, aubergine en aardappel. Als de groenten gaar zijn, kun je de saus op hoog vuur nog iets verder inkoken (alleen als deze nog vrij dun is). Proef de curry en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Garneer de curry met de verse koriander en serveer met witte rijst.

2 reacties op “Snel succes: tikka masala met groenten

  1. Sandra Postma

    Deze is ook lekker! Met nog een extra rode peper erdoor werd het nog iets pittiger 🙂

    1. Haha ja dat heeft ook mijn voorkeur 😉 Maar veel mensen zijn het pittige eten niet gewend, dus vaak schaal ik m’n recepten qua pittigheid wel iets naar beneden bij 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip