Griekse kaasdip

Grieks - hapje - bereidingstijd: 5 min.

Dit is het kortste recept dat ik ooit gepubliceerd heb. Ook wel eens fijn toch? Deze Griekse kaasdip, tirokafteri, heb je in 5 minuten gemaakt. Tirokafteri betekent zoiets als ‘pittige kaas’. De kaasdip is pittig door de rode pepers en zoutig door de feta. Ik voeg aan deze dip ook nog wat geroosterde paprika toe, dit geeft ook de mooie dieprode kleur aan de dip. Samen een heerlijke combinatie, lekker op een toastje of een warm pitabroodje. Maar ook als saus bij een stukje (geroosterd) vlees doet deze dip het heel goed. Of gebruik de kaasdip om stukjes groente zoals komkommer of wortel in te dippen. Zo serveer je weer eens wat anders bij de borrel! 

Ingrediënten voor 1 schaaltje

Griekse kaasdip 2

  • 40 gram geroosterde rode paprika
  • 125 gram feta
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 rode pepers
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie

Extra nodig:

  • keukenmachine

Wat ga je doen

Verwijder de steeltjes van de rode pepers. Meng alle ingrediënten voor de dip in de keukenmachine door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Als de dip nog te dik is, voeg je wat extra olijfolie toe. That’s it!

Serveer met platbrood of op een toastje.

Je kunt de kaasdip in een afgesloten bakje een paar dagen in de koelkast bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip