Indiase bloemkoolsoep

Indiaas - soep - bereidingstijd: 20 min. + 30 min. pruttelen

Eigenlijk zou ik veel vaker soep willen eten. Het heeft zoveel voordelen: 1.je krijgt extra groenten binnen en het is dus gezond, 2. het is ideaal om restjes groenten op te maken, 3. het is makkelijk te maken en 4. het is superlekker! Allemaal aan de soep dus 🙂 Vandaag geef ik jullie weer een lekker receptje, ik maakte deze keer een Indiase bloemkoolsoep. Lekker romig, maar niet saai van smaak door de toevoeging van Indiase kruiden. Als je nou geen garam masala in huis hebt, kun je gerust een beetje spelen met de kruiden door bijv. wat extra komijn toe te voegen. Ik gebruik in dit recept niet meer dan 1 bouillonblokje, omdat ik meer niet nodig vind door de overige kruiden. Je kunt natuurlijk altijd op het einde nog wat extra zout toevoegen als je de soep nog te flauw vindt.

Ingrediënten voor 4 kommen soep

Indiase Bloemkool soep

  • halve bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • evt. scheutje melk
  • handjevol pittenmix (ik gebruikte een mix van AH met zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten)

Extra nodig:

  • staafmixer

Wat ga je doen:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.

Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de kruiden met 2 el water toe en bak kort mee. Voeg gelijk daarna de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe. Bak mee voor ca. 5 minuten. Voeg dan het groentebouillonblokje, laurierblad en zoveel heet water toe tot de bloemkool net onder staat.

Laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot de bloemkool en aardappel goed gaar zijn en je er met een vork makkelijk doorheen prikt. Verwijder het laurierblad.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout, wees hier niet te voorzichtig mee. Je kunt eventueel wat melk toevoegen om de soep nog wat romiger te maken. Als de soep te dik is, voeg je nog wat water of melk toe.

Serveer de Indiase bloemkoolsoep in kommetjes en strooi over elk kommetje een beetje van de pittenmix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip