Kruidige wortelsoep met appel en kokosmelk

Fusion - soep - bereidingstijd: 20 min. + 40 min. koken

Deze wortelsoep met appel en kokosmelk bezit de briljante combinatie van gezondheid, heerlijke smaken en budgetvriendelijkheid. Je koopt een kilo winterpeen voor €0,89 bij de appie, voegt daar nog wat kruiden en smaakmakers aan toe en je hebt dit heerlijke soepje! Heb ik je al overtuigd? 😉 Wortelsoep is hier thuis echt favoriet, ik maak het heel vaak en de glimlach op Renko’s gezicht is groot als ik zo’n pan op tafel zet. Je kunt deze soep gerust een dag of 3 in de koelkast bewaren als je steeds een kleine portie opwarmt. Maak bijvoorbeeld een grote pan in het weekend en je hebt de hele week een lekker kopje soep!

Ingrediënten voor 4 kommen soep

  • 800 gram winterpeen
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 appel (bijv. elstar of jonagold)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 200 ml kokosmelk
  • evt. verse koriander ter garnering

Extra nodig:

  • staafmixer

Wat ga je doen

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Rasp de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Schil en snijd de aardappel en appel in kleine blokjes.

Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan. Voeg de blokjes aardappel en wortel toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kruiden, het laurierblad, bouillonblokje en de appel toe. Schenk er zoveel heet water bij tot de groenten net onder staan.

Laat de soep ongeveer 30-40 minuten koken tot de wortel zacht is. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Voeg dan de kokosmelk toe en roer goed door. Als de soep nog te dik is, voeg je wat extra water toe.

Breng de soep verder op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met verse koriander.

Eén reactie op “Kruidige wortelsoep met appel en kokosmelk

  1. Pingback: Verrassende wortelsoep - foodblogswap - vegetarische - Pienskeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip