Ingrediënt: witte wijn (6)

Risotto is een Italiaanse klassieker waar je echt alle kanten mee op kan. Op mijn blog vind je al recepten voor risotto met spinazie en een gepocheerd ei en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen. Die laatste is natuurlijk een echte herfstvariant en daarom leek het me leuk om nu ook met een echte voorjaarsversie te komen. Ik vind dat risotto zich bij uitstek leent om lekker vegetarisch klaar te maken en daarom werd ook dit recept er weer eentje waarin groenten (en fruit) de hoofdrol spelen: citroenrisotto met groene asperges. Ik...

Ik ben echt op de 'pompoentour'. Je kunt zó veel lekkere dingen met pompoen maken en daarbij zijn er nu volop pompoenen van Nederlandse grond (al dan niet uit de partij afgedankte pukkelpompoenen) en is pompoen dus ook een hele duurzame keuze in de herfst. Wat ik dan zoal met pompoen maak? Natuurlijk pompoensoep, maar ook geroosterde pompoen met pesto en feta, pompoenpuree voor in de pumpkin spice latte of de havermout, pompoentaart (recept komt nog) en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen. Risotto is echt comfortfood....

Hier thuis zijn we grootverbruikers van soep. Vooral Renko kan er echt wat van, hij eet gerust 1,5 liter soep achter elkaar op! Ik stem m'n hoeveelheden voor op de blog dus maar niet af op zijn soep eetgedrag.. haha. In deze Scandinavische themamaand heb ik nog geen recepten uit Noorwegen gedeeld. De Noorse keuken is over het algemeen niet heel spectaculair, maar ze maken er wel een heerlijke fiskesuppe. Vandaag deel ik mijn versie van deze Noorse vissoep met jullie. Fiskesuppe wordt natuurlijk gevuld met vis, ik koos voor...

Eén van mijn favoriete gerechten bij mijn favoriete lunchtentje is een vissoep. In combinatie met een lekker zonnetje en een goed glas witte wijn vind ik vissoep echt een zalig maaltje. Ik besloot dus dat ik hoognodig maar eens mijn eigen vissoep moest maken. Nu heb je natuurlijk ontzettend veel variaties, van Thaise tot Mexicaanse en van Iraanse tot Spaanse vissoep. Ik besloot voor een Franse versie te gaan en maakte mijn eigen variant op de wereldberoemde bouillabaisse. Het werd een makkelijke bouillabaisse. Een klassieke...

Tip