Snel succes: salade met gegrilde mango, garnalen en avocado

Braziliaans - hoofdgerecht - bereidingstijd: 25 min.

Zomer op je bord met deze heerlijke salade! Van deze Braziliaanse salade met gegrilde mango, garnalen en avocado wordt ik onmiddellijk vrolijk. Zoveel kleur op je bord en alleen maar lekkere ingrediënten. Ik kan dit elke week wel eten. En dat zegt heel wat, want ik maak een gerecht zelden meer dan 1 of 2 keer. Je kunt deze salade zowel als hoofdgerecht eten, maar hij is ook een perfect bijgerecht voor bij de bbq. Ik vind fruit in een zomerse salade heel erg lekker en deze keer koos ik voor mango. Doordat je de mango eventjes grilt, wordt hij nog lekkerder. Het zoete van de mango combineert perfect met de garnalen en de romige avocado. Het limoensap geeft een beetje frisheid aan de salade en zo is hij perfect is balans. Ik hoor vaak dat mensen koriander niet zo lekker vinden (kan ik me niets bij voorstellen), maar je zou de koriander in dat geval ook kunnen vervangen door peterselie. Wie niet van garnalen houdt, gebruikt gerookte kip. Enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen als hoofdgerecht of 4-6 personen als bijgerecht

Zomerse salade 2

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • 100 gram (baby)spinazie
  • opt. 1 rode peper
  • bosje verse koriander
  • 2 limoenen
  • 1 teentje knoflook

Extra nodig:

  • grillpan

Wat ga je doen

Schil de mango en snijd in lange plakken. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit. Snijd de avocado in kleine blokjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder de pitjes van de rode peper (gaat makkelijk door het kapje van de peper te snijden en deze dan tussen je handen te rollen). Snijd de rode peper vervolgens in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn.

Goed, genoeg gesneden. Verhit een beetje olie in de grillpan en gril de mangoplakjes tot ze aan beide kanten mooie lichtbruine streepjes hebben.

Wanneer je ongekookte garnalen gebruikt, wok deze dan in 2-3 minuten in een beetje olie gaar. Als de garnalen al zijn voorgekookt (staat op de verpakking), kunnen ze zo in de salade.

Maak de dressing door de limoenen uit te persen en het sap te mengen met 1 teentje fijngehakte knoflook, een scheut olijfolie en een beetje peper en zout.

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar, je kunt de plakjes gegrilde mango bovenop leggen voor een mooi gezicht. Zorg dat de dressing goed gemengd wordt met alle ingrediënten.

Lekker met een (afbak)broodje (dan heb je er genoeg aan als hoofdgerecht).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip