Beef chimichurri

Argentijns - hoofdgerecht - bereidingstijd: 20 min.

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een zelfgemaakt KNORR wereldgerecht zonder pakjes en zakjes! Het was al even geleden dat ik voor het laatst zo’n recept met jullie gedeeld had. Inmiddels heb ik al een aardig rijtje zelfgemaakte wereldgerechten. Hier vind je ze allemaal. Superleuk om te horen dat jullie zo blij zijn met deze recepten.

Vandaag heb ik het recept voor Argentijnse beef chimichurri. Dat betekent eigenlijk zoveel als rundvlees met chimichurri. Dat laatste is een salsa van onder andere peterselie, knoflook en rode wijnazijn. KNORR heeft daar een heel gerecht omheen bedacht. Chimichurri is één van de beroemdste dingen uit de Argentijnse keuken. Er wordt veel vlees gegeten in Argentinië en dan staat er eigenlijk altijd wel een pot chimichurri op tafel. Misschien een beetje zoals ketchup, mayonaise of appelmoes bij ons? Anyway, het gerecht ‘beef chimichurri’ zoals KNORR dat voorspiegelt, bestaat dus niet.

Hoe heb ik dit opgelost? Ik ben begonnen met het belangrijkste, de chimichurri. Deze heerlijke salsa vormt in combinatie met een goed stuk biefstuk of ribeye eigenlijk al een perfect gerecht. Maar omdat je zonder groente geen volwaardige maaltijd krijgt, heb ik er een snelle roerbak met peultjes, paprika en bosui bijgemaakt. Heerlijk, want met een paar verse ingrediënten hoef je echt niet veel ingewikkelde trucs uit te halen om iets lekkers te maken! 

Ingrediënten voor 2 personen

beef chimichurri

  • 2 biefstukken, ribeye of entrecote
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje platte peterselie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 tl oregano
  • 1 rode peper (of een halve als je het minder pittig wilt)
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 200 gram peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gram rijst

Wat ga je doen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de knoflook, peterselie, rode wijnazijn, 1 tl oregano en rode peper met een flinke scheut olijfolie en een beetje peper en zout tot een gladde dressing, met ongeveer de dikte van pesto. Als je geen keukenmachine of staafmixer hebt, kun je ook alles met de hand heel fijn snijden. Proef, voeg eventueel nog wat extra peper en zout naar smaak toe.

Haal de uiteinden van de peultjes en snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Verhit een beetje olie in een wok en roerbak hierin de paprika, peultjes en bosui met 1 tl oregano en het paprikapoeder, gedurende 5-10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen een beetje boter of olie in een koekenpan of grillpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze 2 minuten per kant voor een rosé biefstuk of 3 minuten per kant voor een iets meer doorgebakken biefstuk. Leg op een bordje onder aluminiumfolie een paar minuten te rusten.

Serveer de biefstuk met de chimichurri saus en geef er de groenten en rijst bij.

2 reacties op “Beef chimichurri

  1. Martijn Bronkhorst

    Hallo Elianne,
    Ik wilde je even laten weten dat ik zeer geniet van je mooie en zeer informatieve foodblog.
    Ik raadpleeg je website regelmatig om inspiratie op te doen, vooral waar het de Aziatische keuken (Thais 🙂 betreft.
    Aankomend weekend ga ik echter het continent Zuid Amerika qua smaak ontdekken. Ik ga een stuk Picanha (staartstuk van het rund) grillen op de BBQ om deze vervolgens met jouw recept voor chimichurry af te maken.
    Heb er nu al zin in! Nogmaals complimenten voor je blog (en ook voor de super mooie foto’s van de gerechten!).

    Hartelijke groet,

    Martijn Bronkhorst
    Hazenstraat 8
    Elburg

    1. Hoi Martijn,
      Dankjewel voor je berichtje. Wat leuk om te horen! En een mede-Elburger dus! Ik besteed veel tijd aan mijn blog en vind het dan ook superleuk om te horen dat je het waardeert :). De Thaise keuken is ook bij ons thuis favoriet!

      Klinkt heerlijk zo’n gegrilde Picanha. BBQ’en in de winter, dat moet ik ook eens doen. Ik denk dat de chimichurri er perfect bij past, hopelijk vind jij dat ook! Laat vooral weten of het in de smaak viel.

      Groet, Elianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip