Bami goreng

Indonesisch - KNORR wereldgerechten - bereidingstijd: 30 minuten

Door mijn vakantie heeft de rubriek ‘zelfgemaakte KNORR wereldgerechten’ een paar weken stilgelegen, maar het is weer tijd voor een nieuw recept! Ik vind het superleuk om te zien hoe enthousiast jullie deze recepten ontvangen. Blijf me vooral vertellen wat je van de recepten vindt, of deel je foto van het eindresultaat op instagram met #dewereldopjebord of @dewereldopjebord. Vind ik echt superleuk!

Goed, vandaag gaan we aan de slag met Indonesische bami goreng. Bij de meeste mensen gewoon bekend als ‘bami’. Bami goreng betekent eigenlijk niets meer dan gebakken bami, en dat is wat dit gerecht in feite ook is. Een ideaal gerecht om op drukke doordeweekse dagen toch gezond te eten. Om een lekkere bami te maken, heb je helemaal geen pakje nodig. De basis voor de smaak komt van de ui, knoflook, ketjap, sambal, gemberpoeder en trassi. Trassi is een garnalenpasta die heel erg stinkt, maar wel de typische Indonesische smaak aan je bami geeft. Je vindt het bij de toko en in de meeste supermarkten. Maar je kunt het ook gerust weglaten. De bami kun je verder vullen met ingrediënten naar smaak. In dit recept gebruik ik kip, groenten, ei en eventueel spekjes. Als groente gebruik ik prei, paprika en taugé, maar natuurlijk kun je ook een voorgesneden groentepakket nemen met bami/nasigroenten. Deze bami is een gerecht dat bij het hele gezin in de smaak zal vallen. Kook je voor (kleine) kinderen, gebruik dan niet teveel sambal. Enjoy!

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Kook de noedels/mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes. Meng de kip met de helft van de ketjap, het gemberpoeder en een klein scheutje olie. Laat even marineren.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes (of gebruik een kant-en-klaar groentepakket).

Verhit een beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan, tot de ui begint te glanzen. Voeg dan de kip toe. Bak tot de kip rondom bruin is en voeg dan de paprika en prei toe. Laat ongeveer 5-10 minuten zachtjes bakken.

Klop ondertussen de eieren los en bak in een aparte koekenpan een omelet van de eieren.

Voeg de taugé, trassi en resterende ketjap aan de kip toe. Voeg ook sambal naar smaak toe. Als je geen trassi gebruikt, voeg je wat zout toe. Bak 2 minuten mee, voeg dan ook de gekookte noedels toe. Roer door zodat alles goed vermengd raakt. Proef of je de bami zo lekker vindt, voeg eventueel nog wat ketjap of sambal toe.

Snijd het omelet in reepjes en rol op voor een mooie presentatie, of snijd in stukjes en meng direct door de bami goreng.

Lekker met kroepoek.

Alle zelfgemaakte KNORR wereldgerechten vind je hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip