Crêpes gevuld met ratatouille, geitenkaas en honing

Frans - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 45 min. + 45 min. oventijd

Zo, daar ben ik eindelijk weer eens met een nieuw recept! Het was de afgelopen tijd steeds zulk heerlijk zonnig en warm weer dat ik lekker veel in de tuin geweest ben en weinig in de keuken. Even een zomer zonder al teveel inspanning, dat beviel me wel :). Maar nu begint het toch weer te kriebelen om af en toe wat te doen en dus heb ik al een paar lekkere recepten voor jullie gemaakt. Volgende week begin ik ook weer met de weekmenu’s!

Het recept voor deze super lekkere gevulde crêpes is gebaseerd op een crêpe die Renko tijdens onze vakantie at in het mooie Provençaalse dorpje Gordes. Ikzelf kon de crêpe au chocolat (natuurlijk) niet weerstaan, maar Renko probeerde een wat originelere variant: een crêpe gevuld met ratatouille en geitenkaas. Ratatouille is een van de bekendste gerechten uit de Provençaalse keuken en is feitelijk niet veel meer dan een ‘ratjetoe’ van diverse zomergroenten (aubergine, courgette, paprika, tomaat), maar wel heerlijk van smaak als je het goed bereid. Ik deelde ook al eens mijn recept voor ratatouille.

Met dat basisrecept voor ratatouille maak je in dit recept dus gevulde crêpepakketjes. Een heel leuke, lekkere en feestelijke variatie, die door de gezonde vulling ook prima als hoofdgerecht kan dienen. Probeer de crêpes mooi dun te houden, dan krijg je het allerlekkerste resultaat. En als je nu slim bent, dan maak je een dubbele portie ratatouille. Je kunt het dan 1 dag eten als vulling in deze lekkere Provençaalse crêpes en 1 dag zo serveren met stokbrood en wat lekkere tapenade of kruidenboter.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Bereid het recept voor ratatouille. De snijwijze is wel wat anders: snijd alle groente in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 0,5×0,5 cm. Dit werkt straks fijner met het vullen van de crêpes dan wanneer je grote stukken hebt. Bak de ratatouille in de oven, je kunt dit eventueel ook al eerder op de dag doen.

Meng voor de crêpes de melk met de eieren en voeg dan langzaam de bloem toe, samen met een snufje zout. Mix met een garde of elektrische mixer tot een glad en klontvrij beslag.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olie of boter in. Schep ongeveer 1 soeplepel beslag in de pan en laat het beslag gelijkmatig dun over de pan verdelen door de pan goed rond te draaien. Bak de crêpe tot deze lichtbruin is, keer om en bak dan nog eventjes op de andere kant. De crêpe hoort wat lichter van kleur te zijn dan onze Hollandse pannenkoek. Leg de crêpe op een bord en bak zo ook de overige crêpes. Uiteindelijk wil je 2-3 crêpes per persoon uit het beslag kunnen halen.

Warm de ratatouille nog even op als hij al is afgekoeld. Hij hoeft niet kogelheet te zijn, maar te koud is niet handig. Verdeel de geitenkaas over de ratatouille.

Neem 1 crêpe en schep ongeveer 3 eetlepels van de ratatouille in het midden van de crêpe. Vouw vervolgens alle vier de zijden naar binnen, tot je een vierkant pakketje hebt. Herhaal dit voor alle crêpes.

Verhit opnieuw de koekenpan en leg hier de crêpepakketjes voorzichtig nog even in, met de vouwkant naar boven. Bak nog zo’n 2 minuten, tot de onderkant mooi bruin gekleurd is en het pakketje goed heet is. Leg ze op een bord of schaal met de gladde en bruine kant naar boven.

Besprenkel de gevulde crêpes met een beetje honing en serveer. Geef er eventueel nog wat extra honing bij voor de liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip