quiche met zuurkool en gerookte zalm

Frans - hoofdgerecht - bereidingstijd: 20 min. + 35 min. oventijd

Afgelopen weekend kon ik helaas geen recept plaatsen,maar dat ga ik vandaag goedmaken met deze heerlijke quiche met zuurkool en zalm. Ik kookte gisteren voor een grote groep en dan vind ik het handig als je gerechten hebt die snel klaar zijn en je van tevoren kunt maken. Deze quiche is daarvoor perfect. Ik vulde de quiche met zalm, zuurkool en munster kaas, een idee dat ik in een oude Delicious. vond. Weer eens wat anders dan prei en spek. Het pakte goed uit en iedereen vond het lekker. Snel maken dus!

Ingrediënten voor 1 quiche (hoofdgerecht voor 4 personen)

  • 1 rol quichedeeg (ik gebruikte koelvers deeg, je kunt ook plakjes uit de diepvries nemen)
  • 500 gram zuurkool, uitgelekt
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram munsterkaas (gewoon te koop bij de supermarkt, maar ook te vervangen door een andere roodbacteriekaas zoals kernhem)
  • 3 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom (light of normaal)

Extra nodig:

  • – springvorm met een diameter van 24-26 cm

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vet de springvorm in en bekleed met het quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de zuurkool, gerookte zalm en bosuitjes over het quichedeeg. Snijd de munsterkaas in zo klein mogelijke stukjes en verdeel deze over de zuurkool.

Klop in een kom de eieren met de room luchtig. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Giet het eimengsel over de quiche.

Bak de quiche in de oven in ongeveer 35-40 minuten gaar en goudbruin.
Quiche met zuurkool en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip