Ingrediënt: honing (8)

De good old bloemkool is aan een nieuwe opmars begonnen en in razend tempo ontzettend populair geworden. Misschien had je daar nog geen idee van, maar dan moet je het maar van me aannemen :) Bloemkool is het helemaal. Onder chefs en kookboekenschrijvers is er een heuse bloemkoolrevolutie gaande. Werd de bloemkool vroeger helemaal zacht gekookt en met een kaassausje (al dan niet uit een pakje) naast de gekookte aardappelen geserveerd, inmiddels kent bloemkool vele verschijningsvormen. Je kent misschien de 'bloemkoolrijst' al wel,...

Zo, daar ben ik eindelijk weer eens met een nieuw recept! Het was de afgelopen tijd steeds zulk heerlijk zonnig en warm weer dat ik lekker veel in de tuin geweest ben en weinig in de keuken. Even een zomer zonder al teveel inspanning, dat beviel me wel :). Maar nu begint het toch weer te kriebelen om af en toe wat te doen en dus heb ik al een paar lekkere recepten voor jullie gemaakt. Volgende week begin ik ook weer met de weekmenu's!Het recept voor deze super lekkere gevulde crêpes is gebaseerd op een crêpe die Renko tijdens...

Vandaag is me toch een hectische dag! Er komt weinig uit mijn handen. Dat komt allereerst doordat het de dag van de verkiezingen is. Ik weet dat een groot deel van Nederland niet eens de moeite neemt om naar de stembus te gaan, maar ik vind het echt een feestje! Ik heb deze 'dag van de democratie' vanochtend dan ook gevierd met een heerlijk taartje van de bakker. Rond de verkiezingen kan ik niet genoeg kranten lezen of debatten kijken en vandaag check ik continu nos.nl en de locale omroepen in mijn woonplaats Elburg. Deze verkiezingen...

Volgens mij zijn geroosterde wortels en aardappelpuree de twee meest op tafel gezette bijgerechten tijdens de kerstdagen. Pin met er niet op vast hoor, ik heb geen onderzoek gedaan, maar ik zie deze gerechten altijd overal verschijnen rond de kerstdagen. Veel supermarkten verkopen rond de kerst ook wortelsoorten in allerlei kleuren voor een extra vrolijk effect.Ook ik ging aan de slag met wortels, maar dan wél net even anders. Dat werd deze geroosterde bospeen met citrusdressing, gehakte pistachenootjes en granaatappelpitjes....

De tijd dat het kerstdiner enkel draait om hertenbiefstuk, kalkoen of varkensrollade is wat mij betreft echt wel voorbij. En volgens mij ben ik daar niet de enige in, want ook in de Allerhande las ik net dat een van de kersttrends is om meer vegetarisch te eten. Een trend om aan te moedigen wat mij betreft! Ik deel dit jaar zo'n 14 kerstrecepten met je en daarvan zijn er 'slechts' 2 met vlees, de overige recepten zijn vegetarisch. Ik wil aan je laten zien dat een vegetarische kerst óók echt een feestje op je bord is!Deze...

Vandaag luid ik de kerstperiode op De Wereld op je Bord echt in. Lang verwacht, eindelijk gekomen! ;) Hoewel de Sint nog in het land is, vind ik dat we al best wat inspiratie voor de kerstdagen op kunnen doen. En ook al kan je uiteindelijk in 2 dagen helemaal niet zo heel veel eten, toch kopen we met z'n allen massaal kerstkookboeken, kooktijdschriften en scrollen we het hele internet af op zoek naar lekkere recepten. Ik maak me er ook schuldig aan hoor! Het is toch heerlijk om je te verlekkeren aan al die fantastische kerstrecepten...

Tip