Mangolassi

Indiaas - drankje - bereidingstijd: 5 min.

Simpel kan zo soms betoverend lekker zijn. Neem nou deze mangolassi, slechts 3 of 4 ingrediënten, en daarmee creëer je een magisch lekker drankje. Ik twijfel wel eens, of ik zo’n recept op de blog zal delen. Ik denk soms dat een recept minstens heel ingewikkeld moet zijn ofzo. Maar dat is natuurlijk vreemd, want de kracht van een paar pure ingrediënten die goed gecombineerd worden, is onovertroffen. Lassi is een yoghurtdrink uit India die op hete dagen gedronken wordt ter verkoeling. Op de gewone naturel yoghurtlassi bestaan allerlei variaties, waarvan de bekendste waarschijnlijk wel de mangolassi is. Persoonlijk een van mijn favoriete drankjes. Je vindt hier op de blog weinig recepten voor lekkere drankjes, omdat ik vaak al heel tevreden ben met water, thee of een goed glas rode wijn. Maar op een warme zomerdag, maak je mij heel blij met een groot glas mangolassi. Voor een perfecte mangolassi is het van belang om een goed rijpe mango te kiezen, het liefst een zo zoet mogelijke soort. En gebruik een goede blender, die je mango helemaal fijn pureert. Dan krijg je echt een magisch drankje, trust me. 

Ingrediënten voor 2 grote glazen

Mango Lassi 2

  • 1 rijpe mango (bij voorkeur gekoeld)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml melk
  • opt. snufje kaneel

Extra nodig:

  • blender

Wat ga je doen

Schil de mango en snijd in grove stukken. Doe de mangostukken in de blender en pureer tot een gladde puree.

Voeg de Griekse yoghurt, melk en eventueel een snufje kaneel toe. Meng het geheel nog even in de blender tot alles goed vermengd is.

Proef of de mangolassi dun genoeg is naar je smaak, voeg anders nog wat extra melk toe.

Serveer in een groot glas, eventueel met wat ijsklontjes.

Variatietip: in plaats van kaneel, zou je ook een klein snufje gemalen kardemom kunnen toevoegen (gebruik weinig, want de smaak gaat anders overheersen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip