Mangopudding

Indiaas - nagerecht - bereidingstijd: 15 min. + min. 3 uur opstijven

De mango is de koning van het fruit wat mij betreft. Een zachte, zoete mango is voor mij echt een verleiding en ultiem genieten. Ik vind het dan ook jammer dat je in Nederland vaak toch wel 1,50 of 2 euro voor een mango neertelt. Dan moet je jezelf toch een klein beetje limiteren 😉 Hoe anders is dat in Azië. Mango’s in overvloed, ontzettend goedkoop en de een nog zoeter dan de andere. In de meeste delen van Azië worden weinig desserts gegeten, maar je vindt er heerlijk fruit en als er wel iets van een toetje gemaakt wordt, vind je daar heel vaak mango in, zoals bijvoorbeeld in deze mangolassi.

Een populair dessert in Azië (in elk geval in China en India, maar volgens mij ook in Thailand en omstreken), is de mangopudding. Het zoete vruchtvlees van de mango wordt gecombineerd met (kokos)melk en met toevoeging van gelatine of agar agar kun je dan een heerlijke pudding maken. Simpel, maar betoverend lekker. En eigenlijk kun je deze mangopudding ook niet echt ongezond noemen. Er gaan slechts drie eetlepels suiker in de hele pudding en verder zijn de voornaamste ingrediënten dus de mango en kokosmelk. Een perfect toetje om een Aziatische maaltijd mee af te sluiten, hoewel ik het eigenlijk een perfecte afsluiter vind van élke maaltijd. Zorg in elk geval dat je een zoete,rijpe mango gebruikt, dan weet ik zeker dat je straks net zo enthousiast bent als ik! 

Ingrediënten voor 1 pudding (4-6 personen)

Mango-desert 3

  • 1 rijpe mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram kokoscrème
  • 3 el suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • snufje kardemom
  • opt. limoenrasp

Extra nodig

  • blender

Wat ga je doen

Breng het kokosmelk en de suiker in een klein pannetje op laag vuur aan de kook tot de suiker is opgelost.

Week de gelatineblaadjes één voor één in koud water voor ongeveer 5 minuten.

Schil ondertussen de mango en snijd in grove stukken. Draai de mango in de blender tot een fijne puree. Voeg de kokoscrème en een snufje kardemom toe.

Haal de kokosmelk van het vuur en voeg de gelatineblaadjes één voor één toe. Roer tot de gelatine is opgelost. Voeg de kokosmelk dan bij de mangopuree en roer alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een puddingvorm of ronde schaal en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, een hele nacht mag ook.

Bestrooi de mangopudding eventueel vlak voor het serveren met een beetje limoenrasp. Als de pudding moeilijk uit de vorm komt, kun je de vorm even kort in heet water dompelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip