Snel succes: laksa curry soep

Maleisisch - soep (hoofdgerecht) - bereidingstijd: 30 min.

Met deze Maleisische laksa heb je eigenlijk het beste van 2 werelden: een romige curry met veel kokosmelk in een verwarmende soep. Soep en curry, en dat ineen! Laksa is een currysoep uit Maleisië en Singapore op basis van curry, noedels, bouillon en kokosmelk. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten in de soep en verder kun je volop variëren naar gelang je eigen smaak. Ik vul mijn laksa met garnalen, sugarsnaps en eieren. Maar je zou ook stukjes tofu of kip, tuinerwtjes of prei kunnen toevoegen. Ik maak mijn currypasta voor laksa zelf, in de keukenmachine is dat in een handomdraai gebeurd. Maar als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een kant-en-klare Thaise rode currypasta gebruiken. En dan tot slot de toppings, ik maakte mijn soep af met zowel taugé, bosui als koriander, want ik kon niet kiezen 😉 Dat is een natuurlijk wel vrij royaal, dus je zou ook één van deze toppings kunnen gebruiken. Varieer en experimenteer en maak je eigen ultieme variant van deze laksa curry soep! Of volg gewoon volledig onderstaand recept, dat is namelijk absoluut een aanrader. 

Ingrediënten voor 2 personen

Laksa curry soep 2

Currypasta

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 rode peper (of 3 gedroogde pepers)
  • 1 tl trassi of vissaus
  • 3 kemirinoten (kun je evt. weglaten)

Of:

  • 2 el rode currypasta

Voor de soep

  • 200 gram noedels
  • 150 gram peultjes of sugarsnaps
  • 10 grote garnalen
  • sap van 1 limoen
  • 2 eieren
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml visbouillon
  • 1 serehstengel
  • Opt. handvol taugé
  • Opt. 2 bosuitjes
  • Opt. beetje verse koriander

Wat ga je doen

Begin met het maken van de currypasta. Als je kant-en-klare currypasta gebruikt, kun je deze stap overslaan. Pel de sjalotten en knoflooktenen. Snijd het kapje van de rode pepers, verwijder eventueel de zaadlijsten en pitjes als je een mildere currypasta wilt. Meng alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een gladde pasta.

Verhit een klein beetje olie in een soeppan. Bak hierin de currypasta ongeveer 1 minuut aan. Kneus de serehstengel of snijd een paar keer in. Voeg dan de kokosmelk, visbouillon en serehstengel toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Pel de eieren en snijd in kwarten.

Voeg na 15 minuten de sugarsnaps en garnalen aan de soep toe. Laat in nog ongeveer 3-5 minuten gaar koken. Voeg het limoensap toe en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper, zout of vissaus toe.

Verwijder de serehstengel uit de soep. Verdeel de noedels over 2 grote soepkommen. Schenk hier de soep op. Leg op elke soepkom 4 partjes ei. Maak af met toppings naar keuze, zoals fijngesneden bosui, koriander of een beetje taugé.

Eén reactie op “Snel succes: laksa curry soep

  1. Pingback: 10x curry recepten - De Wereld op je Bord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip