Thaise kipburgers

Thais - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 20 minuten

Een hamburger van rundvlees is by far het bekendste. Maar wist je dat je ook fantastische burgers kunt maken van vis, groente, peulvruchten of kip? Al eerder deelde ik een weergaloze Italiaanse kipburger de luxe op mijn blog. Vandaag deel ik opnieuw een burger met kipgehakt, maar dan bereid met Thaise smaakmakers. Ik ben dol op de Thaise keuken en met maar een paar ingrediënten geef je gelijk die fantastische Thaise smaak aan je burger. Dit recept is geen authentiek Thais gerecht, maar meer een fusion gerecht waarin ik de Thaise smaakmakers heb verwerkt in een broodje kipburger.

De Thaise kipburger breng je op smaak met rode currypasta, vissaus en koriander. Je zult zien dat dit gelijk een enorme smaakboost aan je kipburger geeft. Er hoeven wat mij betreft dan ook niet zo heel veel toppings meer bij, ik houd het deze keer vrij simpel met een worteljulienne en sweet chilisaus. Je kunt deze Thaise kipburgers zowel bij de lunch als het diner serveren. Wij aten dit als avondeten en daarom serveerde ik er nog een lekkere salade bij voor wat meer groente en extra vulling. Deze Thaise salade met mango, paprika en komkommer past hier perfect bij.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Hak de koriander fijn. Meng het kipgehakt met het ei, de panko, currypasta, vissaus en verse koriander. Kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Is het mengsel nog erg nat, dan voeg je nog wat extra panko/paneermeel toe. Vorm van het gehakt de kipburgers.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak hierin de kipburgers op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Draai het vuur laag en laat de kipburgers 10-15 minuten bakken tot ze vanbinnen goed gaar zijn.

Meng de worteljulienne met de sushiazijn. Leg op elk broodje een Thaise kipburger en maak af met de worteljulienne en sweet chilisaus naar smaak.

Eet je dit als hoofdgerecht, serveer er dan nog een lekkere salade of wat frietjes bij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip