Werelds weekmenu week 22

Over een weekje begint onze vakantie. We gaan maar liefst 4 weken weg, maar ik vind het wel leuk als ondertussen mijn blog enigszins doorloopt. Daarom ben ik nu weekmenu’s vooruit aan het schrijven. De afgelopen week heb ik volgens mij wel iets van 5 weekmenu’s gemaakt, en eerlijk gezegd ben ik het overzicht een beetje kwijt of er geen herhaling in zit. Kom je de komende weken iets tegen waarvan je denkt, hé alweer, dan weet je bij deze dus vast waar dat aan ligt 😉

Afgelopen week verscheen er ook een foodbloggers top 100 op basis van populariteit op social media en ik sta, let op, op plaats 96 haha. Leuk he! Ik ben er trouwens echt totaal niet mee bezig om meer volgers op Facebook of Instagram te krijgen. Aan de ene kant vind ik social media heel leuk, want het is een goede manier om interactie met jullie, mijn volgers, te hebben. Aan de andere kant vind ik het soms ook lastig, want om een goed bereik op Instagram te krijgen, moet je veel delen en een mooie ‘feed’ hebben met perfecte foto’s. En dat is totáál niet mijn ding, want dan is het spontane er wel vanaf. Met Facebook heb ik het idee dat ik vooral moet adverteren (en dus geld betalen) om mijn volgers te bereiken. En aangezien ik met mijn blog in principe geen geld verdien, is het ook niet zo logisch om (veel) geld uit te geven. Maar desondanks ben ik toch in de top 100 foodbloggers beland en dat is dan ook wel weer leuk, want er zijn zó veel foodbloggers inmiddels dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of om maar even in de stijl te blijven, door de foodbloggers het eten niet meer ziet..

Maandag – Fattoush salade (Libanon) V

Deze salade is in Libanon (maar ook verder in het Midden-Oosten) een echte hit. Simpel, maar als je ingrediënten van goede kwaliteit zijn (zorg vooral voor smaakvolle tomaten) dan zet je iets heerlijks op tafel. Bijzonder aan deze salade zijn de ‘croutons’ van pitabrood. Je kunt er nog wat (lams)worstjes of bijv. een vegetarische burger bij eten voor nog wat extra vulling (en eiwitten).

 

Dinsdag – romige pasta met groene asperges en basilicumolie (Italië) V

Deze pasta is eens niet met een ‘rode saus’, maar maak je met room en groene asperges. De basilicumolie geeft een frisse toets aan het geheel. Klinkt chique allemaal, maar staat in een half uur op tafel.

 

Woensdag – kip madras (India)

Veel Indiase curry’s laat je lang pruttelen op het vuur. Deze kip madras is een snelle versie, die je al in 30 minuten op tafel zet. Daarmee is hij ook prima geschikt voor op een woensdagavond. Bij het recept vind je ook een makkelijk bijgerecht met spinazie, dat je maakt terwijl de kippendijen pruttelen.

 

Donderdag – wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan (Zuid-Afrika) V

Als je houdt van bobotie, dan denk ik dat je deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan ook heel lekker zult vinden. Het gerecht heeft een zoet tintje door de banaan, zoete aardappel en rozijnen, maar de specerijen, pinda’s en tomatenpuree brengen dat weer in balans.

 

Vrijdag – Griekse gyros (Griekenland)

Deze Griekse gyros is een van de recepten in mijn ‘Knorr wereldgerechten zonder pakjes en zakjes’ serie. Je marineert het vlees in een heerlijke kruidenmix en serveert het op een pitabroodje, met tomaat, ui, courgette en tzatziki.

 

Weekendkoken – vis tajine (Marokko)

Ik heb een wonderlijke relatie met mijn Marokkaanse tajine. Nadat ik hem in Marokko had gekocht, heeft hij eerst 2 jaar in een hoekje van de kast gestaan. Toen begon ik tajine recepten voor de blog te maken en sindsdien ben ik echt verslingerd geraakt aan tajine gerechten. Deze versie met vis is een van de lekkerste: lichter en gezonder dan met vlees maar wel vol smaak.

 

Weekendbakken – chatsjapoeri (Georgië) V

Het deeg voor dit brood is heel makkelijk om te maken, ook als je nog nooit brood gebakken hebt. Dat komt omdat je het zonder gist maakt. Met een vulling van feta, mozzarella en ei is het echt een broodje voor kaasliefhebbers!

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip