Werelds weekmenu week 27

Vandaag komen wij weer thuis van vakantie. Een hele maand hebben we met een camper gereisd, nu ik dit schrijf (eind mei) weet ik nog niet eens waarheen, maar als je me hebt gevolgd op Instagram, dan heb je wel ontdekt waar we zijn beland. Misschien dat ik op de blog ook nog het een en ander schrijf, als ik nog leuke eettips heb opgedaan. Maar voor hetzelfde geld hebben we vier weken lang pasta met rode saus gegeten 😉

In ieder geval gaan we thuis weer lekker met een weekmenu aan de slag, ik vind het echt fijn om 1x per week over het eten na te denken. Dan kan ik dat in ieder geval van mijn lijstje strepen! Het weekmenu heb ik gevuld met van alles wat, waaronder 2 hartige gerechten met fruit. Volgens mij zijn er wat dat betreft 2 kampen: mensen die het heerlijk vinden en mensen die het vreselijk vinden. Ik behoor duidelijk tot die eerste groep 🙂

Maandag – gehaktballetjes in kersensaus (Syrië)

We beginnen de week met een ‘anders dan anders’ gerecht, namelijk gehaktballetjes in een zoetzure kersensaus! Niet alleen de kleur is bijzonder, ook de smaakt is speciaal en, als je het mij vraagt, overheerlijk.

 

Dinsdag – ratatouille (Frankrijk)

Ratatouille is een heerlijke ratjetoe van allerlei groenten. Deze versie maak je in de oven, waardoor je er geen omkijken naar hebt én het ook geen kleffe bende groente bij elkaar wordt. In de oven worden de groenten juist heerlijk smaakvol. Lekker met stokbrood erbij.

ratatouille

 

Woensdag – Thaise viscurry (Thailand)

Perfect in z’n eenvoud is deze Thaise viscurry, één van Renko’s lievelingsrecepten. Ik heb hem al lang niet gemaakt, dus als hij dit weekmenu leest, wil hij vast dat ik het gauw weer op het menu zet! Je kunt er bijvoorbeeld wat kort gekookte of gestoomde broccoli bijgeven als groente.

 

Donderdag – parelgortsalade met bimi en za’atar (Midden-Oosten) V

Dit is een lekkere vullende maaltijdsalade met onder andere parelgort, bimi (wordt ook wel aspergebroccoli genoemd), cherrytomaatjes en een dressing met yoghurt en citroensap. Je kunt hem lauwwarm of koud eten.

 

Vrijdag – pittige noedels uit Sichuan (China) V

Een supersnelle maaltijd zijn deze pittige noedels. Gevuld met groenten, maar het is de saus die er echt wat lekkers van maakt. Die saus maak je met oa pindakaas, sojasaus, sesamolie en chilibonensaus of sambal.

 

Weekendkoken – mangokip met kruidenrijst (Fusion)

We begonnen de week met een hartig gerecht met kersen erin en we eindigen hem met een hartig gerecht met mango. Door de kip in te smeren met mangochutney wordt hij heerlijk ‘sticky’. Dat smaakt perfect bij de frisse kruidenrijst.

 

Weekendbakken – appelkruimeltaart met havermout en banketbakkersroom (Nederland)

Oost west, thuis best. Wij komen weer thuis van vakantie en wat smaakt dan lekkerder dan een Hollandse appelkruimeltaart? Deze versie vind ik nog beter doordat er een laag banketbakkersroom inzit.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip