Werelds weekmenu week 37

Ik heb mijn blogritme nog niet helemaal teruggevonden. Mijn gezondheid slurpt op dit moment redelijk wat van mijn energie op en het lukt daarom niet om elke week een nieuw recept of artikel te delen naast de weekmenu’s. Er komen wel nieuwe artikelen online, maar nu even niet volgens een vaste structuur. Deze blog is mijn hobby (en niet mijn werk ofzo), dus ik kijk per week wat voor mij lukt. Ik heb de afgelopen weken al wel wat lekkere recepten gemaakt en er staan al 4 half afgeronde concepten klaar, maar ik kijk even wanneer ik er aan toe kom om ze af te maken en met jullie te delen.

In ieder geval heb ik weer een nieuw weekmenu gemaakt, omdat ik daar vaak hele leuke en positieve reacties op krijg. Dat vind ik super tof om te horen! Omdat het nu buiten heel hard regent en ik om 4 uur ’s middags al met de lampen aan zit, heb ik er ook vast wat lekkere verwarmende herfstreceptjes bij gezet. Kom maar door met die pompoenen! 😉

Maandag – flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes (Arabisch) V

Dit is absoluut één van mijn favoriete gerechten in het najaar. Subliem in smaak en eenvoud. Zodra de eerste flespompoenen in de winkel liggen, zet ik dit gerecht op tafel. Inmiddels hebben wij hier dus alweer van gesmuld 🙂

 

Dinsdag – vispastei (Groot-Brittanië)

Deze Britse fishpie is ultiem comfortfood. Maak een dubbele portie, dan kan de rest in de vriezer en heb je voor later nog een lekkere maaltijd achter de hand.

Britse vispastei

 

Woensdag – risotto met spinazie en paddenstoelen (Italië) V

Spinazie en paddenstoelen zijn er nu in overvloed, daarmee maak je deze heerlijke risotto. Ben je moe na een drukke dag, laat dan de basilicumolie achterwege en kies voor een gekookt ei ipv een gepocheerd ei.

 

Donderdag – foul (Jemen) V

Dit ontbijtgerecht uit Jemen zet ik graag als avondeten op tafel. Het is een hele goedkope en makkelijke maaltijd die toch erg smaakvol is. Lekker met een salade of wat gegrilde groenten erbij.

 

Vrijdag – nachoschotel met tortillachips, bonen en guacamole (Tex-mex) V

Gegarandeerd een goede start van je weekend met deze nachoschotel met tortillachips, bonen en guacamole.

 

Weekendkoken – tajine met lamsvlees, abrikozen en pruimen (Marokko)

Ik vind dit een van de lekkerste tajinegerechten die er is door de toevoeging van het zoete fruit en kaneel. Het is dat ik zelf vegetarisch eet sinds een tijdje, anders wist ik wel wat ik dit weekend ging maken 😉

 

Weekendbakken – oma’s appeltaart (Nederland) V

Mijn oma maakt de lekkerste appeltaarten! Ze deelt haar recept met je.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord. Vind ik leuk om te zien!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip