Werelds weekmenu week 38

September is qua eten een van mijn favoriete maanden. Dat komt omdat je aan de ene kant nog kunt genieten van de lekkere zomergroentes en fruit, maar het tegelijk ook al weer tijd wordt voor de eerste herfstgerechten. Mijn favoriete groentes zijn tomaat, aubergine, paprika, pompoen en paddenstoelen en die kun je eigenlijk allemaal in overvloed vinden in september. Dit weekmenu combineert ook het beste van zomer en herfst met 2 lekkere salades voor het nazomerweer dat eraan komt, maar ook een wokgerecht met paddenstoelen en mijn boeuf bourguignon. Voor die laatste leek het me eigenlijk nog wat vroeg, maar ik zag in de statistieken dat het alweer een van de best bekeken recepten is. En ach, waarom ook niet? Geniet van de nazomer met z’n heerlijke seizoensproducten!

Maandag – Chinese noedels met paddenstoelen (China) V

Een makkelijke maaltijd om de week mee te beginnen. Met noedels kun je in no time lekkere gerechten maken. Deze versie is met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood en staat in 20 minuten op tafel!

 

Dinsdag – salade nicoise (Frankrijk) 

Volgens het weerbericht belooft het vandaag erg mooi en ook nog vrij warm weer te worden. Daarom zetten we nog een lekkere zomerse nicoise salade op het menu met krieltjes, sperziebonen, makreel, artisjok en tomaat.

 

Woensdag – melanzane alla parmigiana (Italië) V

De kracht van de Italiaanse keuken schuilt in eenvoud en authenticiteit, maar met gebruik van de beste ingrediënten. Kies lekkere tomaten (bijvoorbeeld van San Marzano), verse aubergines en de beste mozzarella en je maakt een heerlijke ovenschotel. Geef er stokbrood of ciabatta bij.

 

Donderdag – salade met geroosterde bloemkool en kikkererwten (Midden-Oosten) V

Vooruit, nog een salade. Deze serveer je lauwwarm en is daarom perfect in deze tijd van het jaar. Als je nog nooit geroosterde bloemkool uit de oven gegeten hebt, moet je dat echt eens proberen. Zó lekker!

 

Vrijdag – geroosterde pompoen met halloumi en vadouvan (Fusion/Indiaas) V

Dit nieuwe recept is eigenlijk een Indiaas recept met een Cypriotische (mooi woord) twist door de toevoeging van halloumi, een kaas die je heel lekker kunt bakken of grillen.

 

Weekendkoken – boeuf bourguignon (Frankrijk)

In mijn statistieken zie ik dat jullie weer mijn boeuf bourguignon recept bekijken. In de herfst en winter is dit een van de populairste recepten op mijn blog. Ik snap dat wel, want dit is een heerlijke klassieker.

 

Weekendbakken – msemmen (Marokko) V

Misschien heb je nog nooit van msemmen gehoord (mijn spellingscontrole in elk geval niet). Het zijn Marokkaanse laagjespannenkoeken gemaakt van griesmeel en bloem. Het is een veel gegeten ontbijtje in Marokko en smaakt heerlijke met roomboter en/of honing. Een heerlijk begin van je zaterdag- of zondagmorgen.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip