Ingrediënt: ei (17)

Ik ben helemaal op de pompoentour! Zijn jullie het al zat? ;) Ik denk dat er hierna nog 1 of 2 recepten met pompoen volgen en dan houd ik echt op hoor. Met pompoen kun je ook zo veel lekkere dingen maken! Flespompoenen zijn niet al te lang verkrijgbaar, dus ik maak er nu volop gebruik van. Vandaag deel ik een Amerikaanse klassieker met jullie: een zoete pompoentaart (pumpkin pie). Pompoen heeft van zichzelf een lichtzoete smaak en deze groente leent zich er dan ook geweldig voor om verwerkt te worden in een zoete taart. Omdat...

Broodjes met een vulling van kaneel en suiker zijn in veel landen populair. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse 'cinnamon buns', maar ook de Zweedse 'kanelbullar'. Met die laatste gaan we vandaag aan de slag. De Zweedse kaneelbroodjes zijn naast de Zweedse gehaktballetjes (kottbullar) misschien wel het bekendste gerecht van Zweden. Het zijn dan ook ongelofelijk lekkere broodjes. Deze broodjes worden in Zweden tijdens de 'fika' (koffiemomentje) gegeten, maar ze passen ook goed bij een uitgebreid ontbijt of brunch (verjaardag,...

De hele maand september staat De Wereld op je Bord in het teken van de Scandinavische keuken! Ik trapte de maand af met de beroemde Zweedse gehaktballetjes die je ook bij IKEA vindt. Vandaag deel ik een wat minder bekend recept, namelijk Finse blauwe bessentaart: mustikkapiirakka. Onterecht minder bekend, want deze taart is echt waanzinnig lekker. De taart was binnen no time op, en dat kwam niet doordat we veel bezoek hadden... ;) Groot voordeel van deze taart vind ik dat hij echt heel makkelijk te maken is. Het deeg heb je...

Van bepaalde landen weet ik dat ze bestaan, maar heb ik eigenlijk nauwelijks een idee wat ze er eigenlijk eten. Tot voor kort had ik dat met Georgië,  een land dat ingeklemd ligt tussen Turkije en Griekenland. Mijn broer is er 2 jaar geleden geweest, ik weet nog dat hij vertelde over het Georgisch kaasbrood, de 'pizza' van Georgië en het meest bekende gerecht. Hoog tijd om hier zelf eens mee aan de slag te gaan! Het deeg voor dit brood hoeft je niet door te kneden (het is geen gistdeeg) en hoeft dus ook niet te rijzen. Georgisch...

Een hamburger van rundvlees is by far het bekendste. Maar wist je dat je ook fantastische burgers kunt maken van vis, groente, peulvruchten of kip? Al eerder deelde ik een weergaloze Italiaanse kipburger de luxe op mijn blog. Vandaag deel ik opnieuw een burger met kipgehakt, maar dan bereid met Thaise smaakmakers. Ik ben dol op de Thaise keuken en met maar een paar ingrediënten geef je gelijk die fantastische Thaise smaak aan je burger. Dit recept is geen authentiek Thais gerecht, maar meer een fusion gerecht waarin ik de Thaise...

Deze Surinaamse pasteitjes zullen op geen enkel Surinaams feestje ontbreken. Wat voor ons de kaas, worst of bitterballen is, is voor de Surinamers pastei. Ik snap dat wel, ik zou het zelfs geen enkel probleem vinden om onze kaas en worst in te ruilen voor deze pasteitjes. Want oh, wat is dit lekker zeg! Ik moet zeggen dat ik eerst wat bedenkingen had, vooral vanwege de doperwten en wortelen die er in gaan. Dat riep bij mij toch de associatie op van die goedkope potten met worteltjes en doperwten, en laat ik daar nu net niet van...

Tip