Ingrediƫnt: tomaat (6)

Begin 2015 publiceerde ik op mijn blog een recept voor een vegetarische korma, die ik de dubieuze titel 'kip korma zonder kip' meegaf. Het was een lekker recept, maar de foto deed anders vermoeden en ik denk dat dat eraan bijgedragen heeft dat dit recept nauwelijks werd bekeken en waarschijnlijk dus ook niet gemaakt.Daarom vandaag een geheel herziene versie van deze Indiase klassieker. Nog steeds vegetarisch, maar in plaats van aardappel en aubergine, kies ik nu voor snijbonen, tomaat en aubergine als vulling. Dat geeft een...

Wat vind jij van bonen? Ik vond ze lange tijd vrij suf en smakeloos en een potje kon dan ook gerust maandenlang in de kast staan. Als kind aten wij thuis vrijwel nooit een gerecht met bonen, alleen heel af en toe werd er chili con carne met bruine bonen op tafel gezet. Wat gruwelde ik daarvan! Inmiddels in chili sin carne (zonder vlees dus) een van mijn favoriete gerechten. En zeker de laatste maanden zijn de bonen haast niet meer aan te slepen hier in huis! Wij eten heel weinig vlees meer en ik maak daarom vaak gebruik van peulvruchten,...

Wij eten niet heel vaak aardappels, vlees en groente, maar zo af en toe heb ik er weer eens zin in. Ik kies dan meestal voor gegrilde groente ipv de traditionele Hollandse gekookte groente. Door groente te grillen wordt de smaak versterkt en behoud de groente zijn knapperigheid veel beter. Groente die je heel goed kunt grillen zijn bijvoorbeeld aubergine, paprika, bimi, courgette en groene asperges. Om ervoor te zorgen dat de groente en aardappels niet te droog zijn, wordt er in Hollandse huishoudens vaak jus bij geserveerd (al...

In deze serie gaan we op zoek naar de echte en authentieke gerechten achter de populaire KNORR wereldgerechten. Eerder maakte ik al Griekse kofta, Zuid-Afrikaans bobotie, Griekse gyros, Amerikaanse Jambalaya en Indiase kip Tandoori. Marjolein van de blog echtegerechten.nl ging al aan de slag met de teriyaki, risotto, hokkien noedels en enchiladas. Vandaag is het bij mij de beurt aan de Kip Madras.Kip Madras is volgens mij een van de populairste wereldgerechten die KNORR verkoopt. Durf ik er mijn handen aan te branden om dat...

Zo veel Surinaamse families als er zijn, zo veel recepten voor moksi alesi. Iedereen geeft zijn eigen draai aan deze Surinaamse klassieker. Met kip, zoutvlees, spekjes, bakkeljauw, zalm, garnalen of makreel. Met gele erwten, spitskool, bitawiri of bonen. Met of zonder kokosmelk. Moksi alesi betekent niets meer dan 'gemengde rijst' en je kunt er dus naar eigen inzicht van alles doormengen. Een ideaal gerecht dus om de koelkast of voorraadkast op te ruimen :). Vandaag deel ik mijn versie van moksi alesi met jullie, hierin gaat...

Tip