Panna cotta met rood fruit

Italiaans - nagerecht - bereidingstijd: 20 min. + 4 uur opstijven

Ik hou ontzettend van toetjes. Dan bedoel ik niet de magere vruchtenyoghurt uit de supermarkt, hoewel ik zelfs dat nog best lekker vind. Nee, ik bedoel lekkere huisgemaakte toetjes, met veel room, chocolade of (warm) fruit. Op dat fruit na zijn deze toetjes helaas meestal niet zo gezond. Daarom sta ik mezelf niet te vaak toe dit soort hemelse toetjes te maken. Al een tijd geleden, met kerst, maakte ik deze romige panna cotta met fris rood fruit. Een regelrecht succesnummer! Het recept komt van de leuke blog van Francesca kookt. Ik gebruik zelf wat minder suiker in het recept dan Francesca, ik vind het lekker om het fruit een beetje lichtzuur te houden. Maar proef vooral wat je zelf lekker vind. Eén ding is zeker, deze panna cotta is een perfecte afsluiting voor elk etentje!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram diepvries zomerfruit + een klein beetje extra fruit ter garnering
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 40 gram maizena

Wat ga je doen

Verwarm het rood fruit in een klein steelpannetje en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Haal het fruit daarna door een zeef zodat er een gladde fruitsaus overblijft.

Meng de suiker met de maizena. Voeg hier langzaam de melk aan toe, roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna ook de slagroom toe. Verwarm dit mengsel in een pannetje op middelhoog vuur. Zorg dat het net niet gaat koken, eventueel kun je het pannetje steeds even van het vuur nemen als het dreigt te gaan koken. Verwarm het tot je een dikke vla hebt gekregen. Bij mij duurde dit hooguit een paar minuten.

Schenk de vla in vier mooie glazen. Verdeel hierover de fruitsaus en maak af met wat fruit ter garnering. Zet de glazen afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip