Ovenschotel met kip, aardappel en citroen

Libanees/Syrisch - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 10 minuten + 50 min. oventijd

Het gerecht van vandaag is er eentje in de categorie ‘recepten zonder poespas’. What you see is what you get. Aardappels met kip dus! Wel hele lekkere aardappels met kip, er gaat namelijk flink wat knoflook en citroensap bij. Daardoor is deze ovenschotel met kip, aardappel en citroen absoluut niet saai. Het is een populair alledaags recept in Syrië, al weet ik niet hoe dat zit nu het land zo verscheurd wordt door oorlog.

De voorbereidingen voor deze ovenschotel heb je in een handomdraai gedaan. In slechts 10 minuten staat deze ovenschotel in de oven. Daar kan geen pakje of zakje tegenop! In Syrië wordt deze ovenschotel vaak geserveerd met platbrood, omdat aardappels daar (net als in de rest van de wereld) als groente gezien worden. Wij Hollanders eten graag nog een portie groente naast onze aardappels. Maak er daarom nog een lekkere salade bij, of gril wat groenten zoals aubergine, paprika of bimi.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder eventueel het vel van de drumsticks met een scherp mesje (kwestie van smaak, zelf vind ik het vel niet zo lekker). Hak de knoflook fijn.

Doe de kip drumsticks en de krieltjes in een ruime ovenschaal. Voeg de knoflook, citroensap, korianderpoeder, peperpuree (of rode peper) en olijfolie. Schep alles goed om zodat de ingrediënten goed gemengd raken. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de ovenschotel ongeveer 50 minuten in de oven tot de aardappeltjes en kip gaar zijn. Schep halverwege een keer om. De kip is gaar als je er met een scherp mesje inprikt en er helder vocht uitkomt, als het vocht nog lichtroze is, moet je de ovenschotel nog even terugplaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip