panna cotta met kokos en mango

Italiaans - Nagerechten - bereidingstijd: 20 minuten + 4 uur opstijven

Alweer bijna een jaar geleden plaatste ik een recept voor een verrukkelijke Italiaanse panna cotta met rood fruit op mijn blog. Het is een toetje dat ik nog altijd regelmatig maak, omdat het heel goed voor te bereiden is en eigenlijk iedereen het lekker vindt. Inmiddels vond ik het hoog tijd voor een variatie op deze Italiaanse klassieker. Ik ging voor een ‘Italië meets India’ panna cotta en maakte een fantastische versie met kokos en mango.

De inspiratie voor dit recept komt van de leuke blog van Pauline, Piens keuken. Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik een lekker recept op haar blog uitzoeken, waar ik vervolgens een beetje mijn eigen draai aan geef. Keuze in overvloed, want er zijn genoeg lekkere recepten op de blog van Pauline te vinden! Vooral de categorie met ‘wereldgerechten’ is ontzettend leuk en inspiratievol 🙂 Omdat ik het wel eens tijd vond voor een toetje, en dol ben op de combinatie mango-kokos, ging ik voor de panna cotta met kokos en mango.

Als ze in India panna cotta zouden maken, denk ik dat ze het op deze manier zouden doen 😉 De kokosmelk breng ik op smaak met gemalen kardemom, dat geeft een beetje diepte aan de smaak. Mijn panna cotta bind ik altijd met maizena, ik heb daar goede ervaringen mee en het is een product wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Bovenop de panna cotta komt een verrukkelijke fruitlaag met mango. Door de toevoeging van een beetje bakgember (dit vind je gewoon in de supermarkt) krijgt de mango een echte smaakboost. Een heerlijke combinatie wat mij betreft. Kies voor een goede kwaliteit kokosmelk (géén light kokosmelk), want je hebt het vet in de kokosmelk nodig om een lekkere en stijve panna cotta te maken. Goede keuzes uit de supermarkt zijn de kokosmelk van Fair Trade of van Aroy-D. Deze panna cotta met kokos en mango komt bij ons zeker vaker op tafel. Bedankt voor de inspiratie Pauline!

Oh ja, wat ook nog even leuk is om te vertellen: deze maand mocht Pauline toevallig ook van mijn blog koken. Ze maakte een heerlijke variatie op mijn wortelsoep met appel en kokosmelk. Hier vind je mijn recept, en hier kun je de versie van Pauline terugvinden.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Zet de mangoblokjes en bakgember met een klein scheutje water in een (steel)pannetje op het vuur. Laat in ongeveer 10 minuten zacht koken. Pureer dan glad met de staafmixer.

Meng in een ander pannetje de suiker met de maizena en de kardemom. Voeg dan beetje bij beetje de kokosmelk toe, terwijl je heel goed roert. Voeg ook het citroensap toe.  Verwarm dit vervolgens op middelhoog vuur, roer steeds goed door met een garde. Wanneer het mengsel tegen de kook aan is, zet je het vuur iets lager en laat je het in een aantal minuten indikken tot een mooie vla. Blijf continu roeren, want je wilt geen klontjes in je panna cotta.

Giet de panna cotta in mooie glaasjes. Verdeel daarover de mangopuree. Zet de glazen afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Bestrooi de panna cotta eventueel voor het serveren nog met een beetje kokosrasp.

panna cotta met kokos en mango 3

2 reacties op “panna cotta met kokos en mango

  1. marien korevaar

    Van belang is wel te kiezen voor een kwalitatief goede kokosmelk met voldoende (kokos)vet in de kokosmelk en dus met een hoger vetpercentage. Anders wordt de panna cotta niet stijf genoeg en dat is niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip