Werelds weekmenu week 39

Vandaag bestaat het weekmenu 1 jaar! Precies 1 jaar geleden deelde ik het eerste weekmenu op de blog, als een experimentje. Het werd goed ontvangen door jullie en sindsdien heb ik elke week een nieuw weekmenu gedeeld, met een kleine pauze in de zomervakantie. Dat eerste weekmenu heb ik trouwens al wel weer offline gehaald, want ik wil niet dat er tientallen tot uiteindelijk misschien zelfs honderden weekmenu’s op mijn blog staat, dan wordt het zo’n digitale ‘rommel’ (ik heb zelf een beetje een hekel aan websites waar té veel op staat). Dus vandaar dat ik steeds de laatste 15 weekmenu’s ongeveer online laat staan, de oudere gaan dan in het archief. Die blijken jullie toch niet echt terug te lezen 😉

Ik heb het weekmenu gevuld met een mix aan vegetarische, vegan en vleesrecepten, uit allerlei landen en met verschillende soorten groenten. En natuurlijk een lekkere taart voor in het weekend. Enjoy!

Maandag – stoofpotje met paprika en zoete aardappel (Marokko) V

Dit stoofpotje is makkelijk en snel te maken en erg lekker. Het voordeel van stoofpotjes met groente, is dat ze over het algemeen heel veel sneller klaar zijn dan stoofpotjes met vlees. Dat maakt ze prima geschikt voor een doordeweekse dag. De ras-el-hanout en ingelegde citroen geven een lekkers Marokkaans tintje aan de groenten.

 

Dinsdag –  gado gado (Indonesië) V

Dit blijft een van mijn lievelingsgerechten. De pindasaus is echt dé smaakmaker van dit gerecht. Je kunt variëren met de groente, gebruik bijv. ook eens bloemkool- of broccoliroosjes.

 

Woensdag – Zweedse gehaktballetjes (Zweden)

Dit gerecht ken je ongetwijfeld als je weleens bij IKEA komt (en wie komt daar nou nooit?). Het is thuis ook makkelijk te maken, je hebt er wel een keukenmachine voor nodig, want zo krijgt het gehakt zijn fijne structuur dat de Zweedse gehaktballetjes typeert.

 

Donderdag – risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen (Italië) V

Herfst, dus tijd voor pompoen en paddenstoelen! Deze risotto kleurt prachtig oranje door de pompoenpuree en saffraan.

 

Vrijdag – gevulde aubergines (Marokko) V

Deze gevulde aubergines maak ik met vegetarisch gehakt, walnoot, tomaat en kaas. Een heerlijk ovengerecht. Geef er nog brood bij voor evt. wat extra vulling.

 

Weekendkoken – Vlaamse stoofvlees met friet (België)

Dit stoofvlees is een echte klassieker van onze zuiderburen. Je maakt het met donker bier en het smaakt heerlijk. Binnenkort wil ik eens proberen of ik ook een vega versie van dit fantastische recept kan maken 🙂

Weekendbakken – bananencake (Caraïben) V

Krijg je dit weekend bezoek of geef je een feestje, dan is deze bananencake een heerlijke en feestelijke taart. Hij smaakt verrukkelijk. Je kunt ook een kleinere versie van deze taart maken, dan is hij voor 6-8 personen geschikt.

bananencake

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip