Werelds weekmenu week 28 (laatste voor de zomervakantie!)

Zo, eindelijk weer eens een weekmenu ‘vers van de pers’. De hele maand juni was ik op vakantie en alle weekmenu’s had ik daarom vooruit geschreven. We hebben echt een heerlijke vakantie gehad. Met een gehuurde camper zijn we door Frankrijk gereden tot aan de Provence, en ook weer terug natuurlijk :). Voor mij was dit een ideale manier van vakantie vieren, omdat we altijd de camper bij de hand hadden: als ik (te)veel last van mijn rug kreeg, kon ik zo even gaan liggen in de camper.

Dat vakantiegevoel beviel mij eigenlijk wel goed. Nu het in Nederland ook steeds zo prachtig weer is en veel van jullie waarschijnlijk de komende weken met vakantie gaan, heb ik besloten om het qua bloggen ook even wat rustiger aan te doen. Daarom is dit het laatste weekmenu voor de vakantie, eind augustus zo ongeveer pak ik de draad dan weer op. In de zomer zullen er nog wel regelmatig nieuwe recepten op de blog komen, dus kom vooral af en toe even kijken 🙂

Maandag – Mexicaans gevulde courgettes (Mexico) V

Deze courgettes zijn gevuld met een Mexicaans-achtig mengsel van onder andere bonen, tomaat en specerijen. In de zomer zijn er nog weleens bolcourgettes te koop, die lenen zich nog beter om te vullen.

 

Dinsdag – pad Thai (Thailand) V

Eén van de lekkerste noedelgerechten vind ik pad Thai. Deze versie zit vol verse groenten, ei en natuurlijk Thaise smaakmakers zoals limoensap, sojasaus en verse koriander.

pad thai

 

Woensdag – Noorse vissoep (Noorwegen) 

Deze vissoep maak je met zalm, aardappeltjes, wortel en prei. Met een kant-en-klare groentebouillon heb je dat zo voor elkaar. Bijzonder is de toevoeging van melk en eidooiers, die de soep lekker romig en gebonden maken.

 

Donderdag – iskender kebab (Turkije)

Ik eet zelf steeds minder vlees, maar als ik er soms dan toch voor kies, dan wil ik wel écht iets lekkers. Deze Turkse iskender kebab bijvoorbeeld, met malse gekruide biefstuk of ribeye en heerlijke tomatensaus, pide en yoghurt.

iskender kebab

 

Vrijdag – pasta alla norma (Italië) V

Heb je weleens ricotta gebakken in de oven? Dat neutrale, onopvallende kaasje wordt dan ineens een sterspeler! Heerlijk in deze pasta met tomatensaus en aubergine.

pasta alla norma

 

Weekendkoken – tajine met kip & olijven (Marokko) 

Dit gerecht leerde ik tijdens een kookklas in Marokko. Het was het eerste tajinegerecht dat ik maakte en inmiddels staan er nog veel meer op mijn blog. Deze versie met kip, olijven en ingelegde citroen is een echte Marokkaanse klassieker en smaakt verrukkelijk.

 

Weekendbakken – blauwe bessentaart (Finland) V

Onverwacht werd dit een van de lekkerste taarten die ik het afgelopen jaar heb gebakken. De vulling is een beetje cheesecake achtig en de blauwe bessen passen natuurlijk op en top bij de zomer. De moeite waard om te proberen!

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip