Werelds weekmenu week 26 (campingproof!)

Deze week wordt het alweer de laatste week van onze vakantie, maar nu ik dit schrijf (half mei) moet hij nog gaan beginnen. We gaan vier weken met de camper op pad en dat betekent ook vier weken geen oven, geen keukenmachine en geen groot gasfornuis. Dat wordt nog wat, haha. Het leek me daarom leuk om een weekmenu te bedenken dat helemaal campingproof is, dan hebben wij er straks ook nog wat aan :). Ga je later deze zomer nog op vakantie naar de camping, sla dan het weekmenu gewoon op en bewaar het voor later.

Een recept is wat mij betreft campingproof als je geen oven, keukenmachine of blender nodig hebt. Verder wil ik niet meer dan 2 pitten hoeven gebruiken, want die ruimte heb ik simpelweg niet. Daarnaast vind ik het fijn als je het redelijk met wat basisingredienten kunt klaarmaken. Ik heb in mijn mini koelkastje geen ruimte voor 100 verschillende flesjes en potjes. Een paar basic sauzen zoals sojasaus en ketjap gaan wel mee, maar ik wil niet mijn hele voorraad van huis mee hoeven te slepen. Pas vooral de recepten aan afhankelijk van wat je mee hebt of bij jou in de buurt te krijgen is. Op de camping doen we daar allemaal niet zo moeilijk over. En tot slot mag het ook allemaal wel een beetje makkelijk zijn, geen stoofpotjes en andere gerechten die urenlang op het fornuis moeten staan. Ik ben benieuwd of ik tot 7 recepten kan komen zonder elke dag salade te eten… 🙂

Maandag – spaghetti alla Puttanesca (Italië) V opt.

Spaghetti (of welke pasta dan ook) is volgens mij campingvoedsel no. 1, dus daar beginnen we deze week mee. Ook op vakantie eten we natuurlijk wel graag lekker, gebruik goede basisingredienten voor dit recept en dan komt het zeker goed. Voor een vega versie laat je de ansjovis achterwege.

 

Dinsdag – shakshuka (Midden-Oosten) V

Shakshuka is een van mijn lievelingsgerechten en ik weet zeker dat we het op vakantie vaak gaan eten: je hebt maar 1 pan nodig, de ingrediënten zijn overal wel verkrijgbaar, het is vegetarisch, makkelijk én lekker. Wat wil je nog meer?

 

Woensdag – salade met gegrilde mango, garnalen en avocado (Brazilië)

Deze salade maak je met gegrilde mango en dat geeft de salade net iets speciaals. Als je garnalen koopt die al gaar zijn, is de mango het enige ingredient dat je verhit. Dat moet wel lukken dus. Koop wat lekkere broodjes voor erbij, of eet het zo als lichte maaltijd als je al genoeg geborreld hebt 😉

 

Donderdag – Italiaanse kipburger (Italië)

Deze kipburger is een echt feestmaal en dat mag op vakantie natuurlijk wel. Je hebt er maar 1 koekenpan voor nodig en je kunt ze natuurlijk ook heel goed op de barbecue of skottelbraai grillplaat bereiden. Dan leg je er gelijk nog wat groenten naast te grillen, heerlijk!

 

Vrijdag – Gebakken noedels met groenten (Thailand) V

Dat hele gedoe met de noedels eerst bakken in olie en daarna koken laten we op de camping natuurlijk achterwege. Je kookt de noedels gewoon in water en in de andere pan wok je de groenten. Met wat sojasaus en currypasta maak je daar algauw een heerlijk gerechtje van. Je kunt er wat limoenparten bij geven voor een frisse toets.

Thaise gebakken noedels

 

Weekendkoken – bbq: gegrilde maïskolven, souvlaki kip & kachumber salade (Mexico, Griekenland, India) 

Echt uitgebreid koken dat doen we op de camping meestal niet, en sowieso is het onderscheid tussen werk- en weekenddagen praktisch afwezig. Wat dan wel weer heel leuk is: lekker de tijd nemen voor een bbq. Dat mag prima met wat kant-en-klare dingen uit de supermarché, maar de volgende recepten zijn niet moeilijk en smaken heerlijk: gegrilde maiskolven, souvlaki kip (laat de wraps etc. achterwege, het gaat om die heerlijke gemarineerde kip) en tot slot een simpele kachumber salade met cherrytomaatjes, komkommer, citroensap en koriander. Koop er stokbrood en sausjes bij.

 

Weekendbakken – taart van een heerlijke patisserie, Bäckerei of panettaria 

Bakken doe je meestal in een oven en die heb je meestal dan ook weer niet achterin je tent staan. Gelukkig is er weinig leukers dan je staan te vergapen aan lekkere gebakjes bij een lokaal bakkertje, dus ga vooral op pad naar de patisserie, Bäckerei of panettaria en laat je verrassen 🙂

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip