broodje hete kip

Surinaams - Ontbijt en lunch - bereidingstijd: 20 minuten

Hier in de omgeving vind je nergens een toko of Aziatische supermarkt. Met mijn voorliefde voor wereldgerechten vind ik dat vanzelfsprekend erg jammer en onhandig. Toen ik laatst in Arnhem was pakte ik mijn kans en bracht een bezoekje aan de amazing oriental, een aziatische supermarkt. Ik was zo blij als een kind 🙂 Een uur lang heb ik door de winkel gestruind en daarbij kwam ik ook Surinaamse broodjes hete kip tegen. Die gingen in het mandje voor de lunch onderweg naar huis. En wow, die waren lekker zeg! Op dat moment besloot ik dat ik het broodje hete kip na wilde gaan maken. Ik heb een poging gedaan en dat pakte gelukkig heel goed uit. Voor de perfecte broodjes heb je eigenlijk de Surinaamse puntjes uit de toko nodig, maar ook met afbakbroodjes gaat het goed. De kip is heerlijk pittig van smaak en combineert perfect met de frisse atjar en komkommer. In plaats van komkommer en atjar zou je de kip trouwens ook met zuurgoed kunnen beleggen. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke lunch!

Ingrediënten voor  broodjes

Wat ga je doen

Kook de kipfilet samen met het maggiblokje in ruim water in ca. 12-15 minuten gaar.

Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking (niet nodig als je Surinaamse puntjes gebruikt).

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de peper fijn.

Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper aan tot de ui zacht begint te worden.

Trek ondertussen met je handen of met 2 vorken de kipfilet uit elkaar tot fijne reepjes.

Voeg de kipfilet samen met de ketjap, sojasaus, basterdsuiker en mosterd aan de ui toe. Voeg sambal naar smaak toe. Laat nog eventjes bakken en breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer in plakjes.

Snijd de broodjes doormidden en vul ze met het kipmengsel. Leg een paar plakjes komkommer en een beetje atjar op elk broodje hete kip.

3 reacties op “broodje hete kip

  1. Margriet

    gisteren gegeten, heel lekker!

  2. Margriet

    Het was heerlijk, wij eten dit met bara en komkommer. Hoe Surinaams wil je het hebben ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip