Ingrediënt: sojasaus (9)

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst een recept publiceerde in de serie 'KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes'. Jullie dachten vast dat deze serie een stille dood gestorven was, maar ik blaas hem vandaag nieuw leven in met een zelfgemaakte versie van de 'beef Shanghai'. Dat was trouwens nog niet zo eenvoudig, want in de Chinese keuken bestaat er simpelweg geen beef Shanghai recept. Ik denk dat ze deze naam bij Knorr gewoon uit de hoge hoed getoverd hebben, het klinkt goed, maar in Shanghai zullen...

Het was volgens mij alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan de Foodblogswap. Daarbij krijg je een blog toegewezen, hier zoek je een lekker recept uit en vervolgens ga je aan de slag met je eigen versie van dit recept. Ik mocht deze maand koken van de blog Easy Daily Food van Marijke. Zij deelt op haar blog makkelijke en snelle recepten. Wat ik erg leuk aan haar blog vind, is dat zij (bijna alleen maar) vegetarische recepten deelt, inspirerend, want op de meeste blogs vind je toch vooral vleesgerechten. Ik probeer...

Het recept van vandaag is weer zo'n makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen. Gevuld met verse groenten zodat je zonder moeite aan de 250 gram groente per dag komt die het Voedingscentrum aanraadt om per persoon per dag te eten. Daarnaast is het (gelukkig) ook gewoon een heerlijk gerecht, dat je in 25 minuten op tafel tovert.Ik heb het over de gewokte groenten in Chinese zwarte pepersaus. Dat is niet de roomsaus met zwarte peper die je misschien weleens bij je biefstuk gegeten hebt, maar een Chinese saus met onder andere...

Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst pad Thai, hét gerecht van Thailand. Het was toen ook de bedoeling om dit voor de blog te maken, maar ik was niet tevreden over de smaak. Ik wilde proberen om tofu in de pad Thai te verwerken. Elke keer als ik tofu bereid, loopt het uit op een mislukking. Zo ook die keer. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik het gewoon niet lekker vindt. Onlangs ging ik opnieuw aan de slag met pad Thai, maar dan een versie zónder tofu. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een feestje voor je smaakpapillen...

In de Koreaanse keuken ben ik nog redelijk onbekend. De laatste tijd probeer ik af en toe iets Koreaans op tafel te zetten en mijn kennismaking met de Koreaanse keuken is tot nu toe zeer positief. Qua smaak vind je zowel elementen uit de Japanse als de Chinese keuken terug en natuurlijk ook typisch 'Koreaanse' elementen die echt uniek zijn voor de Koreaanse keuken. De Japanse keuken is erg subtiel van smaak, de Koreaanse keuken heeft iets meer body en dat vind ik zelf wel erg lekker. Onlangs dook ik de keuken in om aan de slag...

Eén van de meest populaire KNORR wereldgerechten is volgens mij de kip Siam. Ik kreeg in elk geval veel verzoekjes om met een zelfgemaakte versie van dit gerecht te komen. Vandaag is het zover! Dus als je dol bent op kip Siam en dit gerecht graag zonder pakjes en zakjes wilt bereiden, is dit your lucky day. Kip Siam is een Thais gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Een paar simpele ingrediënten eigenlijk, die je naar een hoger niveau tilt door het toevoegen van knoflook, gember, sojasaus en oestersaus. De zachte kip en...

Tip