Pepernoten tiramisu met sinaasappel

Italiaans/Hollands - nagerecht - bereidingstijd: 30 min. + minimaal 2 uur opstijven

Vandaag is het pakjesavond en dat vieren wij uitgebreid, eerst met mijn schoonfamilie en een dag later met mijn familie. We hebben lootjes getrokken en zijn nu nog druk met het afmaken van onze suprises en gedichten. Vooral zo’n suprise vind ik toch wel een crime hoor, laat mij maar lekker in de keuken eten maken voor de hele familie 🙂 En dat doe ik dan natuurlijk ook. Ik maakte onder meer de pepernoten tiramisu die ik vandaag met jullie deel. Deze keer niet gemaakt met koffie, maar met sinaasappel voor een frisse smaak. En dat heeft als voordeel dat deze tiramisu ook voor kinderen heel geschikt is. Ik gebruik namelijk ook geen rauw ei en alchohol (likeur) geef ik alleen als optie voor de volwassen variant. Een toetje dat bij jong en oud dus in de smaak zal vallen!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 80-100 gram kruidnoten (afhankelijk van de grootte ongeveer 10-15 per portie)
  • 300 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • een paar eetlepels sinaasappelsap
  • evt. 2 el sinaasappellikeur
  • 50 gram suiker
  • klein beetje kaneel ter garnering
  • 3-4 mandarijnen (of 1-2 sinaasappelen) in partjes.

Extra nodig:

  • 6 kleine glaasjes (het kan evt. ook in 1 grote schaal)

Wat ga je doen

Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel vervolgens de mascarpone door de slagroom.

Verdeel ongeveer 2/3 van de kruidnoten over de glaasjes. Besprenkel met het sinaasappelsap en evt. met de sinaasappellikeur.

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glaasjes. Leg ongeveer 3 mandarijnenpartjes op de mascarpone. Als je sinaasappels gebruikt, neem dan halve partjes. Verdeel het resterende mascarponemengsel over de glaasjes.

Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Een hele nacht mag ook.

Bestrooi de pepernoten tiramisu voor het serveren met een klein beetje kaneel, garneer met de overgehouden pepernoten en eventueel met een partje mandarijn.

Zin gekregen in nog meer Sinterklaasrecepten? Probeer ook eens deze peer-speculaastaart met amandelspijs of deze mandarijncake met five spices, die ook met speculaaskruiden kan!

Pepernoten tiramisu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip