Ingrediënt: bloem (28)

Wat vind jij van bonen? Ik vond ze lange tijd vrij suf en smakeloos en een potje kon dan ook gerust maandenlang in de kast staan. Als kind aten wij thuis vrijwel nooit een gerecht met bonen, alleen heel af en toe werd er chili con carne met bruine bonen op tafel gezet. Wat gruwelde ik daarvan! Inmiddels in chili sin carne (zonder vlees dus) een van mijn favoriete gerechten. En zeker de laatste maanden zijn de bonen haast niet meer aan te slepen hier in huis! Wij eten heel weinig vlees meer en ik maak daarom vaak gebruik van peulvruchten,...

Als je zin hebt om dit weekend (of al eerder) iets lekkers te bakken, dan heb ik vandaag hét recept voor je: appelkruimeltaart met havermout en banketbakkersroom! Dat is een hele mond vol, maar ingewikkeld is het zeker niet. Appeltaart vindt volgens mij bijna iedereen heerlijk, maar het is wel een beetje standaard. Deze taart is dan een welkome afwisseling. De bodem bestaat uit appeltaartdeeg, maar dan met havervlokken erdoor. Dit zorgt voor een lekker knapperige bodem. Als je het deeg gemaakt heb, ziet het er misschien nog...

Ik ben een ongelofelijke fan van pannenkoeken in alle soorten en maten. Het is een van mijn favoriete lunches, ook omdat ik niet zo dol ben op brood dag in dag uit. Als je kiest voor een gezondere pannenkoek met bijv. volkorenmeel of op basis van havermout en banaan, dan hoeft dat ook helemaal geen bezwaar te zijn. Moet je ze natuurlijk niet met kilo's poedersuiker of stroop bestrooien. Als je iets meer wilt uitpakken zijn deze kaiserschmarnn met appelcompote een heerlijke lunch of ontbijt. Ik vind dit echt iets voor in het...

Zelf koekjes bakken brengt altijd een bepaald 'gelukshormoon' in mij naar boven. Het voelt nostalgisch, authentiek en knus om je eigen koekjes te bakken. Bovendien smaakt een zelfgebakken koekje toch altijd beter dan een koekje uit de winkel. Nu we in december massaal in ons eigen huisje 'cocoonen' met een kopje thee, kleedje en een goed boek, is het bij uitstek hét moment om zelf koekjes te bakken. Kneden, deeg uitrollen, koekjes uitsteken en versieren geeft een bepaalde rust in je hoofd. Met een kerstmuziekje naar keuze op...

Met deze kerstbroodjes met pistachespijs, appel en cranberry's maak je goede sier bij het kerstontbijt of de kerstbrunch. Ik weet zeker dat je ze niet zo in de winkel kunt kopen (heb ik althans nog nooit gezien), dus met deze kerstbroodjes zet je écht iets origineels op tafel. Ik vind brood bakken erg leuk om te doen, maar als ik me heb uitgesloofd op een kerststol en die van de bakker smaakt minstens zo lekker, dan baal ik toch een beetje. Daarom vind ik het leuk om zelf recepten te bedenken, dan weet je zeker dat je iets...

Als je eenmaal de magie van brood bakken ontdekt hebt, laat het je nooit meer los. Zo werkte het bij mij althans. Ik kocht vorig jaar een bakboek van Paul Hollywood (het jurylid van de Great British bake off) en daaruit leerde ik de basisbeginselen van het brood bakken. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt (en dat is echt helemaal niet moeilijk), kun je met een beetje creativiteit oneindig variëren. Dat vind ik een van de leukste dingen om te doen! Gewoon volkoren brood bak ik nooit zelf, wel leef ik me uit op allerlei...

Tip