Ingrediënt: geraspte kaas (8)

Dit gerecht voor Mexicaans gevulde courgettes is geen authentiek Mexicaans recept, maar een combinatie van twee persoonlijke favorieten: chili sin carne en gevulde courgettes. Meestal eet ik mijn chili sin carne met een schaal nacho chips of gebruik ik het als vulling voor enchiladas, maar ook als vulling in een courgette smaakt hij heerlijk. Het gerecht is dan gelijk een stuk lichter en gezonder. Waarschijnlijk ook behoorlijk koolhydraatarm, maar daarvan heb ik weinig verstand. Zo zie je dus maar dat je met één gerecht...

Vorig jaar mei hield ik een Griekse themamaand op mijn blog, maar daarna is het een hele tijd stil geweest voor wat betreft Griekse recepten. Er zijn ook zo veel landen met lekkere keukens op de wereld! Doordat ik een pakketje opgestuurd kreeg van GRKfood, een nieuw merk met Griekse producten, werd ik weer getriggerd om met de Griekse keuken aan de slag te gaan. En met succes! Ik ging deze keer aan de slag met een recept voor pastitsio. Dit is een Griekse pastasoort en ook de naam van een ovenschotel die met deze pastasoort gemaakt...

Ik ben niet zo heel erg dol op wintergroenten. Ik vind de meeste koolsoorten wel lekker, maar na 2x eten ben ik ze ook wel weer zat voor de rest van het seizoen ;) Voor zuurkool maak ik echter een uitzondering, daar ben ik echt dol op. Al eerder deelde ik op mijn blog deze zuurkoolquiche met zalm, rösti met zuurkool en zoete aardappel en deze zuurkoolschotel met appel. Mijn moeder bracht mij laatst een zuurkoolschotel met gerookte kip, nadat ik een dag erg veel last van mijn rug had en dus niet meer zelf kon koken. Superlief...

In het weekend (vooral op zaterdag) vind ik het heerlijk om echt comfortfood te maken. Op zaterdag hoeft het eten van mij niet per se al te gezond te zijn, maar elke zaterdag patatdag vind ik ook zo hetzelfde. Daarom varieer ik er vrolijk op los, met bijvoorbeeld Italiaanse kipburgers, zelfgemaakte pizza's, pannenkoeken of snelle Turkse pizza's. Afgelopen zaterdag kon ik weer een nieuw gerecht aan mijn 'zaterdagrepertoire' toevoegen, namelijk deze heerlijke nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole. Een regelrecht succesnummer! Dit...

Lasagne bolognese. Een echte Italiaanse klassieker die ook in veel Hollandse huizen geliefd is. Als kind was ik er al dol op, maar het bleef bij ons thuis toch iets voor in het weekend. Ik weet niet precies waarom dat was, waarschijnlijk omdat mijn moeder (die niet van koken houdt) het toch als moeilijk beschouwde. Vooral bechamelsaus zonder pakje maken, dat deed ze nooit, want dat was maar ingewikkeld. Dat is trouwens een hardnekkige mythe die in veel huishoudens de ronde doet. Wie kan mij vertellen waarom het mengen van boter,...

Moussaka is waarschijnlijk wel het bekendste Griekse gerecht, en wat mij betreft ook absoluut het lekkerste. Ik had het al lang niet meer gemaakt, maar nadat ik met dit recept aan de slag was gegaan, was ik gelijk weer helemaal fan. Mijn moussaka lukte perfect en had alle smaken in zich, de gebakken aardappeltjes, geroosterde aubergine, zachte bechamelsaus en krachtige gehakt-tomatensaus met rode wijn. Eerder maakte ik dit gerecht met gewoon rundergehakt, maar inmiddels maak ik het standaard met vegetarisch gehakt. Ik vind het...

Tip