Ingrediënt: kaneel (24)

Als je zin hebt om dit weekend (of al eerder) iets lekkers te bakken, dan heb ik vandaag hét recept voor je: appelkruimeltaart met havermout en banketbakkersroom! Dat is een hele mond vol, maar ingewikkeld is het zeker niet. Appeltaart vindt volgens mij bijna iedereen heerlijk, maar het is wel een beetje standaard. Deze taart is dan een welkome afwisseling. De bodem bestaat uit appeltaartdeeg, maar dan met havervlokken erdoor. Dit zorgt voor een lekker knapperige bodem. Als je het deeg gemaakt heb, ziet het er misschien nog...

Ik ben een ongelofelijke fan van pannenkoeken in alle soorten en maten. Het is een van mijn favoriete lunches, ook omdat ik niet zo dol ben op brood dag in dag uit. Als je kiest voor een gezondere pannenkoek met bijv. volkorenmeel of op basis van havermout en banaan, dan hoeft dat ook helemaal geen bezwaar te zijn. Moet je ze natuurlijk niet met kilo's poedersuiker of stroop bestrooien.Als je iets meer wilt uitpakken zijn deze kaiserschmarnn met appelcompote een heerlijke lunch of ontbijt. Ik vind dit echt iets voor in het...

Zelf koekjes bakken brengt altijd een bepaald 'gelukshormoon' in mij naar boven. Het voelt nostalgisch, authentiek en knus om je eigen koekjes te bakken. Bovendien smaakt een zelfgebakken koekje toch altijd beter dan een koekje uit de winkel. Nu we in december massaal in ons eigen huisje 'cocoonen' met een kopje thee, kleedje en een goed boek, is het bij uitstek hét moment om zelf koekjes te bakken. Kneden, deeg uitrollen, koekjes uitsteken en versieren geeft een bepaalde rust in je hoofd. Met een kerstmuziekje naar keuze op...

Wie kijkt er op een menukaart ook altijd als eerste naar de dessertopties? Een lekker etentje is voor mij niet compleet zonder een lekker toetje. En ook een kerstdiner zonder nagerecht is geen echt kerstdiner. Daarom deel ik vandaag een heerlijk dessert met jullie: sticky toffee pudding. De naam van dit klassieke Britse nagerecht is een beetje misleidend, want het is eigenlijk geen pudding maar een cake. Je zou dit dus een sticky toffee cake moeten noemen, maar omdat de 'echte' benaming nu eenmaal sticky toffee pudding is, heb...

Broodjes met een vulling van kaneel en suiker zijn in veel landen populair. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse 'cinnamon buns', maar ook de Zweedse 'kanelbullar'. Met die laatste gaan we vandaag aan de slag. De Zweedse kaneelbroodjes zijn naast de Zweedse gehaktballetjes (kottbullar) misschien wel het bekendste gerecht van Zweden. Het zijn dan ook ongelofelijk lekkere broodjes. Deze broodjes worden in Zweden tijdens de 'fika' (koffiemomentje) gegeten, maar ze passen ook goed bij een uitgebreid ontbijt of brunch (verjaardag,...

De hele maand september staat De Wereld op je Bord in het teken van de Scandinavische keuken! Ik trapte de maand af met de beroemde Zweedse gehaktballetjes die je ook bij IKEA vindt. Vandaag deel ik een wat minder bekend recept, namelijk Finse blauwe bessentaart: mustikkapiirakka. Onterecht minder bekend, want deze taart is echt waanzinnig lekker. De taart was binnen no time op, en dat kwam niet doordat we veel bezoek hadden... ;)Groot voordeel van deze taart vind ik dat hij echt heel makkelijk te maken is. Het deeg heb je...

Tip