Ingrediënt: tomatenpuree (15)

Yes, I'm back! Sinds de kerst had ik geen nieuwe recepten meer gepubliceerd, maar het begint weer te 'borrelen' en inmiddels heb ik al weer een aantal nieuwe recepten gekookt. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor Surinaamse zuurkool voor je. Hopelijk helpt dat om deze saaie januarimaand door te komen! Eindeloos lang duurt die maand altijd vind ik. Het voorjaar is nog ver weg, buiten is het koud, mijn huid is ontzettend bleek en mijn haar slap. Het is een wonder dat Renko mij ooit het hof maakte in januari, haha. Voor nu duiken...

In de herfst en winter maak ik graag stevige (maaltijd)soepen. Van zo'n kommetje soep warm je zo lekker op. Bovendien is een soepje vaak zo gemaakt. Zo ook deze Turkse rode linzensoep, mercimek corbasi. Linzen vullen goed en zijn gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en vooral ook erg lekker. Win-win dus.De basis voor deze rode linzensoep is erg eenvoudig. De soep zelf bestaat enkel uit ui, winterpeen, aardappel, linzen, bouillon en een beetje tomatenpuree en komijnpoeder. Toch maak je daarmee al een heerlijke basissoep. Bij...

Van deze schaal vol kleurrijk en smaakvol Turks eten, word ik gelijk vrolijk! Iskender kebab is een beroemd gerecht uit Bursu in het noordwesten van Turkije, maar je vindt het tegenwoordig op veel meer plekken. Net als bij andere kebab gerechten heeft ook deze versie heel dungesneden vlees als basis. Voor iskender kebab wordt meestal lamsvlees gebruikt, maar rund kan ook (daar koos ik voor). Natuurlijk krijg je het thuis nooit zo dun gesneden als bij een kebabzaak, maar met een goed koksmes kun je een heel eind komen. Iskender...

Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is.Dit gerecht is eigenlijk een...

Het is de laatste week echt koud buiten. Dat vraagt om verwarmend comfortfood. Ik heb echt zin in soepen en stoofpotjes, laat de salades nog maar even wachten tot het weer voorjaar wordt! Ik ben dol op stoofpotjes. Je hebt eigenlijk maar heel weinig werk aan de voorbereiding en de rest gaat dan vanzelf. Na een paar uur stoven heb je echt een magisch resultaat. Rijke smaken en vlees dat van je vork uit elkaar valt. Heerlijk. Deze keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje, pörkölt, bij ons beter bekend als goulash. Een echte...

Vanaf vandaag staat De Wereld op je Bord helemaal in het teken van Kerst. Yes, Christmas is coming to town! Ik vind het heerlijk om me met Kerst iets meer uit te sloven op lekkere gerechten. Tegelijk wil ik wel graag dat gerechten (bijna) helemaal van tevoren bereid kunnen worden. Kerst is ook een moment van ontmoeting en dan wil je niet als een kip zonder kop door de keuken lopen te rennen met een berg aan stress en adrenaline. Tenminste, zo denk ik erover! Daarom heb ik de komende weken heel veel kerstinspiratie voor jullie...

Tip