Ingrediënt: tomatenpuree (16)

Dit gerecht voor Mexicaans gevulde courgettes is geen authentiek Mexicaans recept, maar een combinatie van twee persoonlijke favorieten: chili sin carne en gevulde courgettes. Meestal eet ik mijn chili sin carne met een schaal nacho chips of gebruik ik het als vulling voor enchiladas, maar ook als vulling in een courgette smaakt hij heerlijk. Het gerecht is dan gelijk een stuk lichter en gezonder. Waarschijnlijk ook behoorlijk koolhydraatarm, maar daarvan heb ik weinig verstand. Zo zie je dus maar dat je met één gerecht...

Yes, I'm back! Sinds de kerst had ik geen nieuwe recepten meer gepubliceerd, maar het begint weer te 'borrelen' en inmiddels heb ik al weer een aantal nieuwe recepten gekookt. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor Surinaamse zuurkool voor je. Hopelijk helpt dat om deze saaie januarimaand door te komen! Eindeloos lang duurt die maand altijd vind ik. Het voorjaar is nog ver weg, buiten is het koud, mijn huid is ontzettend bleek en mijn haar slap. Het is een wonder dat Renko mij ooit het hof maakte in januari, haha. Voor nu duiken...

In de herfst en winter maak ik graag stevige (maaltijd)soepen. Van zo'n kommetje soep warm je zo lekker op. Bovendien is een soepje vaak zo gemaakt. Zo ook deze Turkse rode linzensoep, mercimek corbasi. Linzen vullen goed en zijn gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en vooral ook erg lekker. Win-win dus. De basis voor deze rode linzensoep is erg eenvoudig. De soep zelf bestaat enkel uit ui, winterpeen, aardappel, linzen, bouillon en een beetje tomatenpuree en komijnpoeder. Toch maak je daarmee al een heerlijke basissoep. Bij...

Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is. Dit gerecht is eigenlijk een...

Vanaf vandaag staat De Wereld op je Bord helemaal in het teken van Kerst. Yes, Christmas is coming to town! Ik vind het heerlijk om me met Kerst iets meer uit te sloven op lekkere gerechten. Tegelijk wil ik wel graag dat gerechten (bijna) helemaal van tevoren bereid kunnen worden. Kerst is ook een moment van ontmoeting en dan wil je niet als een kip zonder kop door de keuken lopen te rennen met een berg aan stress en adrenaline. Tenminste, zo denk ik erover! Daarom heb ik de komende weken heel veel kerstinspiratie voor jullie...

Ik vind de herfst een van de mooiste seizoenen. Als de winter er niet op zou volgen, was het misschien wel mijn favoriet. De prachtige gekleurde bossen, de gezelligheid in het huis en de intocht van Sinterklaas. En bovenal veel lekker eten en prachtige seizoensproducten. De winkels liggen vol met net geplukte appels, peren, pompoenen, paddenstoelen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De herfst is de tijd van de stoofpotjes, uren lang pruttelend op het vuur, terwijl de heerlijkste geuren zich langzaam door je huis verspreiden....

Tip