Ingrediënt: verse gember (22)

Begin 2015 publiceerde ik op mijn blog een recept voor een vegetarische korma, die ik de dubieuze titel 'kip korma zonder kip' meegaf. Het was een lekker recept, maar de foto deed anders vermoeden en ik denk dat dat eraan bijgedragen heeft dat dit recept nauwelijks werd bekeken en waarschijnlijk dus ook niet gemaakt.Daarom vandaag een geheel herziene versie van deze Indiase klassieker. Nog steeds vegetarisch, maar in plaats van aardappel en aubergine, kies ik nu voor snijbonen, tomaat en aubergine als vulling. Dat geeft een...

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst een recept publiceerde in de serie 'KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes'. Jullie dachten vast dat deze serie een stille dood gestorven was, maar ik blaas hem vandaag nieuw leven in met een zelfgemaakte versie van de 'beef Shanghai'. Dat was trouwens nog niet zo eenvoudig, want in de Chinese keuken bestaat er simpelweg geen beef Shanghai recept. Ik denk dat ze deze naam bij Knorr gewoon uit de hoge hoed getoverd hebben, het klinkt goed, maar in Shanghai zullen...

De pindakaas trend is eindelijk ook in mijn huis geland hoor. Move over pindakaas op brood, want pindakaas combineer je vanaf nu echt met alles! Ik begin de dag graag met een havermoutontbijtje met appel en een theelepel pindakaas, tussendoor neem ik een 'energyball' met, jawel, pindakaas en dadels, bij de lunch smeer ik het gewoon op brood en 's avonds blijkt pindakaas ook een heerlijke toevoeging aan de Aziatische curry. Het is jammer dat het zoveel calorieën bevat (noten bevatten veel gezonde vetten, maar dus ook veel calorieën),...

Het was volgens mij alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan de Foodblogswap. Daarbij krijg je een blog toegewezen, hier zoek je een lekker recept uit en vervolgens ga je aan de slag met je eigen versie van dit recept. Ik mocht deze maand koken van de blog Easy Daily Food van Marijke. Zij deelt op haar blog makkelijke en snelle recepten. Wat ik erg leuk aan haar blog vind, is dat zij (bijna alleen maar) vegetarische recepten deelt, inspirerend, want op de meeste blogs vind je toch vooral vleesgerechten. Ik probeer...

De laatste tijd ga ik vaak naar de markt om groenten en fruit te halen. Dat bevalt goed, want het aanbod is er groter dan in de supermarkt. Zo zag ik al een aantal weken een bak gevuld met prachtige koolrabi's liggen (niet te verwarren met koolraap, dat smaakt echt heel anders). Een groente die, onterecht, een beetje in de vergetelheid is geraakt. Er ging een mooie koolrabi mee in mijn mandje en thuis keek ik op internet hoe je zo'n koolrabi zoal kunt bereiden. Zo bleek dat je koolrabi goed rauw kunt eten als carpaccio.Carpaccio...

We zitten nog maar net in de Sinterklaastijd, maar ik begin gewoon vast met een kerstrecept! Een niet al te kerstig kerstrecept voor pastinaaksoep (volg je me nog?), waardoor je deze soep eigenlijk de hele herfst en winter door kunt eten. Ik maak heel vaak soep door groenten te koken en vervolgens te pureren. Deze pastinaaksoep is wel net even wat luxer en specialer door de toevoeging van appel, sherry en amandelen.Pastinaak is een zogenaamde 'vergeten groente' die inmiddels gelukkig niet meer zo heel vergeten is. Ik zie...

Tip