Werelds weekmenu week 40

De herfst inspireert mij altijd tot het bedenken van nieuwe recepten. Qua koken is dit misschien wel mijn favoriete seizoen, er zijn zó veel lekkere producten beschikbaar. In de zomer is dat natuurlijk ook zo, maar dan is het de tijd voor het ‘buitenleven’ en besteed ik meestal niet teveel tijd in de keuken. Nu heb ik juist weer meer zin om lekker te koken. Warme ontbijtjes met havermout en appel, zelfgebakken kruidkoek en een flinke pan soep in het weekend. Ja, ik kan hier wel aan wennen 🙂

Maandag – Mexicaans gevulde courgettes (Mexico/Fusion) V

Zo aan het einde van het Nederlandse courgetteseizoen, is het natuurlijk tijd om nog een keer gevulde courgettes op het menu te zetten. Deze versie heeft een Mexicaans tintje door de kidneybonen. Lekker met wat guacamole erbij.

 

Dinsdag – Rode linzensoep (Turkije) V

Bij deze verklaar ik het linzensoepseizoen voor geopend! 🙂 Vanaf nu is het weer tijd voor stevige soepen van winterpeen, pompoen of bijvoorbeeld deze soep met rode linzen. Hij vult goed en kan daardoor prima als avondmaaltijd (met een beetje brood erbij).

 

Woensdag – Jambalaya (Verenigde Staten)

Een gerecht met zowel vlees als vis zie je in de Nederlandse keuken niet zo vaak. Deze Amerikaanse jambalaya bewijst dat het prima kan. Het is een pittig rijstgerecht dat je een beetje bereid zoals risotto of paella.

 

Donderdag – Groentetajine (Marokko) V

Als je van de soep van dinsdag nog wat wortel en aardappel over hebt, dan kun je die perfect gebruiken in deze Marokkaanse groentetajine. Het is een van mijn favoriete recepten van de blog en ik maak het heel vaak, waarbij ik dan varieer met de groenten die ik gebruik. Je kunt hem ook zonder tajine maken, gebruik dan gewoon een braadpan.

 

Vrijdag – pasta met orzo en kippendijen (Griekenland)

Dit keer geen pasta uit Italië, maar deze lekkere Griekse versie met orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel) op het menu. In plaats van kippendijen gebruik ik ook weleens vegetarische kipstukjes of reuzenbonen, dat smaakt ook goed.

 

Weekendkoken – Curry met gedroogd fruit en noten & geroosterde bloemkool (India) V

Deze curry is feestelijk en speciaal door het gedroogde fruit en de noten die erin gaan. Een heerlijk recept voor in het weekend. Perfect in combinatie met de knapperig geroosterde bloemkool, zo heb je gelijk je portie groente binnen. Geef er rijst bij, of naan als je zin hebt om je een klein beetje uit te sloven.

geroosterde bloemkoolroosjes

 

Weekendbakken – Apple crumble (Verenigd Koninkrijk) V

Een heerlijk dessert dat perfect past in het najaar. De ingrediënten voor dit gerecht heb ik vrijwel altijd in huis, dus dat maakt het een ideaal last minute ‘ik heb zin in een toetje’ recept.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip