curry met kip en pistachenoten

Indiaas - hoofdgerecht - bereidingstijd: 40 min.

Van goede curryrecepten kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben. Ik heb al eens een curry10daagse gehouden en in deze Indiase themamaand horen natuurlijk ook een paar curry’s, naast al het andere heerlijks dat de Indiase keuken te bieden heeft. Vandaag gaan we voor een kruidige curry met kip en pistachenoten. Een superlekkere curry waarin de pistachenoten voor een heerlijke smaak en textuur zorgen. Een curry met pistachenoten is een bekend gerecht in India en in bepaalde delen van India hebben ze zelfs zulke groene pistachenoten dat de curry prachtig groen kleurt. Helaas is dat met de pistachenoten hier niet echt haalbaar, maar de smaak is alsnog verrukkelijk. In plaats van pistachenoten kun je trouwens ook cashewnoten of amandelen gebruiken. Deze curry is niet al te pittig en daarom ook goed met kinderen te eten. Enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen

Curry 2

  • 300 gram kippendijen of kipfilet
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember van 2 cm
  • 50 gram pistachenoten + extra ter garnering
  • 2 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • 200 ml bouillon
  • 0,5 tl garam masala
  • 0,5 tl venkelzaad
  • 0,5 tl gemalen kardemom
  • 0,5 tl chilipoeder of 1 verse groene chilipeper
  • 1 kaneelstokje

Extra nodig:

  • keukenmachine

Wat ga je doen

Snijd de uien in halve ringen. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak de ui op middellaag tot laag vuur in ca. 15 minuten bruin.

Hak ondertussen de knoflook en gember fijn en snijd de tomaat in stukjes. Snijd ook de kippendijen in stukjes. Maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn.

Als de uien bruin zijn, voeg je de knoflook en gember toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan ook de tomaat toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg dan de garam masala, venkelzaad, kardemom, chilipoeder, kaneelstokje en kippendijen toe. Bak 2 minuten en voeg dan de yoghurt, bouillon en gemalen pistachenoten toe. Laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de kip van binnen goed gaar is. Verwijder het kaneelstokje.

Strooi wat losse pistachenootjes over de curry en maak eventueel af met wat extra yoghurt. Lekker met rijst, naan of chapati en een frisse salade zoals deze kachumber.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip