Ingrediënt: komijnpoeder (12)

Begin 2015 publiceerde ik op mijn blog een recept voor een vegetarische korma, die ik de dubieuze titel 'kip korma zonder kip' meegaf. Het was een lekker recept, maar de foto deed anders vermoeden en ik denk dat dat eraan bijgedragen heeft dat dit recept nauwelijks werd bekeken en waarschijnlijk dus ook niet gemaakt.Daarom vandaag een geheel herziene versie van deze Indiase klassieker. Nog steeds vegetarisch, maar in plaats van aardappel en aubergine, kies ik nu voor snijbonen, tomaat en aubergine als vulling. Dat geeft een...

Dit gerecht voor Mexicaans gevulde courgettes is geen authentiek Mexicaans recept, maar een combinatie van twee persoonlijke favorieten: chili sin carne en gevulde courgettes. Meestal eet ik mijn chili sin carne met een schaal nacho chips of gebruik ik het als vulling voor enchiladas, maar ook als vulling in een courgette smaakt hij heerlijk. Het gerecht is dan gelijk een stuk lichter en gezonder. Waarschijnlijk ook behoorlijk koolhydraatarm, maar daarvan heb ik weinig verstand.Zo zie je dus maar dat je met één gerecht...

Ongeveer 2 jaar geleden deelde ik dit recept voor gevulde paprika's met rijst en gehakt met jullie. Nu ben ik nog steeds echt dol op gevulde paprika's, maar die vulling met gehakt en rijst was ik inmiddels toch een beetje zat. Bovendien eet ik steeds vaker vegetarisch en dan is zo'n recept met gehakt ook niet ideaal. Gelukkig heb ik op zulke momenten meestal genoeg variatie ideeën in mijn hoofd en de laatste tijd maak ik mijn paprika's vaak met een couscousvulling. Het is een klein beetje zoals in dit recept voor couscoussalade,...

In het voorjaar van 2016 leerde ik Saben kennen, een hele lieve en attente Syrische vrouw. Zij was toen net in Elburg komen wonen en ik werd haar taalmaatje om te oefenen met Nederlands. In het begin ging onze communicatie woord voor woord, met soms wat hulp van handen en voeten en Google afbeeldingen. Inmiddels kan ze heel goed Nederlands en daarnaast kan ze heerlijk Syrisch koken. De Syrische keuken is ontzettend rijk van smaak en kent fantastische gerechten. Zo kwamen we op het idee om eens samen Syrisch te koken. Als eerste...

Vandaag is me toch een hectische dag! Er komt weinig uit mijn handen. Dat komt allereerst doordat het de dag van de verkiezingen is. Ik weet dat een groot deel van Nederland niet eens de moeite neemt om naar de stembus te gaan, maar ik vind het echt een feestje! Ik heb deze 'dag van de democratie' vanochtend dan ook gevierd met een heerlijk taartje van de bakker. Rond de verkiezingen kan ik niet genoeg kranten lezen of debatten kijken en vandaag check ik continu nos.nl en de locale omroepen in mijn woonplaats Elburg. Deze verkiezingen...

De pindakaas trend is eindelijk ook in mijn huis geland hoor. Move over pindakaas op brood, want pindakaas combineer je vanaf nu echt met alles! Ik begin de dag graag met een havermoutontbijtje met appel en een theelepel pindakaas, tussendoor neem ik een 'energyball' met, jawel, pindakaas en dadels, bij de lunch smeer ik het gewoon op brood en 's avonds blijkt pindakaas ook een heerlijke toevoeging aan de Aziatische curry. Het is jammer dat het zoveel calorieën bevat (noten bevatten veel gezonde vetten, maar dus ook veel calorieën),...

Tip