Ingrediënt: rode ui (7)

Wat vind jij van bonen? Ik vond ze lange tijd vrij suf en smakeloos en een potje kon dan ook gerust maandenlang in de kast staan. Als kind aten wij thuis vrijwel nooit een gerecht met bonen, alleen heel af en toe werd er chili con carne met bruine bonen op tafel gezet. Wat gruwelde ik daarvan! Inmiddels in chili sin carne (zonder vlees dus) een van mijn favoriete gerechten. En zeker de laatste maanden zijn de bonen haast niet meer aan te slepen hier in huis! Wij eten heel weinig vlees meer en ik maak daarom vaak gebruik van peulvruchten,...

Met het recept van vandaag komt er alweer een einde aan de Scandinavische themamaand.  We sluiten af met een salade met warmgerookte zalm. Ik vind zalm sowieso al een van de lekkerste vissoorten (wie niet?), maar warmgerookte zalm is wel echt het neusje van de zalm (haha, flauw) wat mij betreft. Gerookte zalm is meestal koudgerookt, dit zijn de flinterdun gesneden plakjes zalm die je bijvoorbeeld op een toastje serveert. Warmgerookte zalm heeft meer temperatuur gehad tijdens het roken, waardoor de zalm meer de structuur krijgt...

Na alle decembervreugde pak ik nu de draad weer op. Vanaf nu verschijnt er daarom ook regelmatig weer een nieuw 'KNORR wereldgerecht zonder pakjes en zakjes' op de blog. Ik heb inmiddels al heel wat wereldgerechten gemaakt! Elke keer weer is het leuk om een huisgemaakte, smaakvolle en gezonde(re) versie van de wereldgerechten op tafel te zetten. Alle recepten die ik tot nu toe heb gepubliceerd, vind je hier. Vandaag vullen we dat lijstje aan met de Portugese kip piri piri.Maar vast een waarschuwing vooraf: de KNORR versie...

Licht verbaasd was ik toen ik concludeerde dat er nog helemaal geen recept voor couscoussalade op mijn blog stond. Het is namelijk wel iets wat hier regelmatig op tafel staat. Couscoussalade is echt multi inzetbaar wat mij betreft. Ik maak het voor een lekkere gezonde lunch, als bijgerecht bij een Arabische maaltijd of voor bij de bbq. Stiekem word ik eigenlijk namelijk helemaal niet goed van die saaie komkommer-tomaat en aardappel- of huzarensalades. Dat is toch wel behoorlijk inspiratieloos.Gelukkig is daar dan deze couscoussalade!...

Een Indiase maaltijd bestaat zelden uit 1 of 2 gerechten. Veelal worden meerdere gerechten gecombineerd, bijvoorbeeld 1 of 2 curry's (met vlees, vis of groenten), rijst of brood, een yoghurtdip (raita), een chutney of pickle en een frisse salade. Binnenkort vertel ik jullie in een apart artikel alles over de Indiase maaltijd en hoe je zelf een lekkere Indiase currynight kunt organiseren. Eén van de gerechten die in grote delen van India vaak bij de maaltijd geserveerd wordt, is kachumber. Dit is een frisse salade, gemaakt van...

Een echte klassieker die op een blog vol wereldgerechten niet mag ontbreken, is natuurlijk de Turkse pizza, ook wel Lahmacun genoemd. Ik denk dat bijna iedereen dit weleens gekocht heeft bij een Turks winkeltje, maar wist je dat je het ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Voor de foodblogswap van deze maand, mocht ik een recept uitkiezen van de blog van Elke Hap. De blogger achter deze leuke blog is Elke (hoe kan het anders met zo'n naam ;). Zij maakt vooral veel onwijs lekkere bakrecepten, maar je vindt op haar blog ook makkelijke...

Tip